Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 94

Wątek: Bezlusterkowiec zamiast 5d - 35/1.4

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Bezlusterkowiec zamiast 5d - 35/1.4

No właśnie Sony ma cenę zaporową, jak na sprzęt bez wymiennych obektywów. Jednak przy tej cenie, wolałbym mieć elastyczność tego, na jakiej ogniskowej chcę pracować.
    Co do Samsunga to może i jest ok, ale dawien dawno obiecałem sobie, że nie będę miał niczego, co sygnowane jest logiem Szajsung i zamierzam tej obietnicy dotrzymać.

Myślę o Fuji X100, bo mam już X20 i robi naprawdę niezłe zdjęcia, ale też niestety ma tylko zoom nożny lub ewentualnie dwa konwertery, więc też nieco to ogranicza pole działania.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Sony przecież ma bezlusterkowce FF z wymienną optyką, Test Sony A7II - Wstęp - Test aparatu - Optyczne.pl

przez odpowiednią przejściówkę można podpinać obiektywy Canona, działa AF (jedni mówią, że nieźle, inni że słabo)
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 11-10-2015 o 17:51
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Poznań

Ok, gdzieś tam faktycznie mi się przewinął ten aparat podczas poszukiwań, ale dalej nie wiem, czy w tej cenie nie wolałbym Leici.
    Na pewno Sony będzie wygodniejszy w użytkowaniu, chociażby ze względu na AF, ale, pomijając kwestie jakościowe (chociaż - no właśnie, czy faktycznie ta Leica jest warta tych pieniędzy; mówię oczywiście o używanej, bo na nową to szkoda byłoby mi pieniędzy), czy nie będzie sprawiała większej frajdy podczas użytkowania.

Foto-Blog

Coś już napisał

Jesteście ofiarami spirali marketingowej, która wmawia klientom, że bezlusterkowiec jest lepszy niż lustrzanka. Po prostu moda, moda, moda i ciut wygody (bo są mniejsze). Ja mam 6D i jest on niewiele większy od bezlusterkowca. Po prostu rynek się zapchał i trzeba wypromować nowa generację sprzętu.

Miasto
    Poznań

Ja tam się ofiarą nie czuję, bo długi czas nawet nie zaglądałem, co dzieje się na rynku foto, a widzę, że dzieje się sporo.
    Chcę mieć po prostu coś w miarę kompaktowego, co zastąpi mi niewygodne 5DII+24-70+600EX, a da satysfakcjonujący obrazek. Po prostu nie chce mi się już targać tych kilogramów.

Będąc szczerym, to nie wiem, czy to przypadkiem właśnie nie masa i gabaryty lustrzanki odebrały mi przyjemność z fotografowania, więc szukam jakiejś alternatywy i powrotu do frajdy.

Foto-Blog

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez mirco Zobacz posta
    Jesteście ofiarami spirali marketingowej, która wmawia klientom, że bezlusterkowiec jest lepszy niż lustrzanka. Po prostu moda, moda, moda i ciut wygody (bo są mniejsze). Ja mam 6D i jest on niewiele większy od bezlusterkowca. Po prostu rynek się zapchał i trzeba wypromować nowa generację sprzętu.
    nikt nie twierdzi, że są lepsze, ale na pewno beda, bezlusterkowce to przyszlosc, w wiekszosci zastosowan sa juz teraz lepsze, kuleje tylko AF w ciemniejszej scenerii i zywotnosc baterii, ciekawi mnie tez zywotnosc matrycy przy zastosowaniu profesjonalnym,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Ja tam się ofiarą nie czuję, bo długi czas nawet nie zaglądałem, co dzieje się na rynku foto, a widzę, że dzieje się sporo.
    Chcę mieć po prostu coś w miarę kompaktowego, co zastąpi mi niewygodne 5DII+24-70+600EX, a da satysfakcjonujący obrazek. Po prostu nie chce mi się już targać tych kilogramów.

Będąc szczerym, to nie wiem, czy to przypadkiem właśnie nie masa i gabaryty lustrzanki odebrały mi przyjemność z fotografowania, więc szukam jakiejś alternatywy i powrotu do frajdy.
    Tez myślę o czymś co będę mógł mieć codziennie przy sobie i nie trzeba będzie tego w plecak pakować ale jak na razie chyba ciekawych alternatyw nie ma.

Miasto
    Poznań

Jestem ciekaw aparatów Leica... Ciekawe, czy jest gdzieś możliwość wypożyczenia i przetestowania.

Foto-Blog

Pełne uzależnienie

tak mi się przypomniało jak przeczytałem tytuł

zamienił stryjek siekierkę na kijek
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Zakładam, że orientujesz się, że 6D+C24-70/2.8LII waży 1560g a Sony A7RII+Vario Sonnar 24-70/2.8 - 1580g. Tak więc żeby zyskać na masie ISO 102400 musi zastąpić lampę
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów