Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Wyzwalacze radiowe z HSS + lampy Quantuum

Domyślnie Wyzwalacze radiowe z HSS + lampy Quantuum

Jako, że do tej pory wyzwalałem lampy jedynie po kabelku sync nie mam zbytnio obycia z bezprzewodowym wyzwalaniem. Ale do rzeczy, mam lampę 430ex II oraz studyjną r+600 Przymierzam się do wyzwalaczy YN-622C, o ile ta pierwsza ma tryb HSS, quantuumowa nie błyśnie na czasach rzędu 1/8000? W jaki sensowny sposób połączyć wyzwolenie tych 2 lamp? Dla obytych z tematem to pewnie banał, proszę o naświetlenie sytuacji Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Wyzwalacze radiowe z HSS + lampy Quantuum

Z Pixel Kingami na pewno by się dało, nie wiem, jak z YN. Nawet Pocket Wizardy kaprysiły z HSS i lampą studyjną.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

sensownego sposobu nie ma, bo 430ex w trybie hss ma minimalną moc w stosunku do 600ws. natomiast wyzwalanie obu zadziała

Pixel King są lepsze od YN-622c? Z tego co widzę cena tylko nie znacznie wyższa..

Coś już napisał Awatar tothemax
    Miasto
    HollyŁódź

Jeśli macie na myśli Pixel Knigty to dla mnie to totalna porażka. Co kilka błysków w ogóle nie wyzwalają (testowałem 3 komplety) no i zasilanie bateryjkami CR2 to też słabiutka kwestia w plenerze. Nowe YN biją na głowę wszystkie wyzwalacze HSS w tej lub nawet zbliżonej cenie
    oczy + rynce + pstrykacz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez tothemax Zobacz posta
    Jeśli macie na myśli Pixel Knigty to dla mnie to totalna porażka. Co kilka błysków w ogóle nie wyzwalają (testowałem 3 komplety) no i zasilanie bateryjkami CR2 to też słabiutka kwestia w plenerze. Nowe YN biją na głowę wszystkie wyzwalacze HSS w tej lub nawet zbliżonej cenie

Pixel Knight a Pixel KING to mega różnica. Zasilane bateriami AA zarówno nadajnik jak i odbiornik, możliwość aktualizacji przez USB, działają bez problemu. TTL, HSS, obsługa z menu aparatu...
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 15-11-2012 o 13:15
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar Bazyss
    Miasto
    Knzas/ŁDZ

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Pixel Knight a Pixel KING to mega różnica. Zasilane bateriami AA zarówno nadajnik jak i odbiornik, możliwość aktualizacji przez USB, działają bez problemu. TTL, HSS, obsługa z menu aparatu...
    Masz racje. Tylko KING to juz zupelnie inna polka a zarazem i cena za komplet a YN mozna dorwac w okolicach 4xx.pln

mialem nowe YN na jednej sesji, z lampą studyjną pracował wzorowo, z 580ex (pierwsza wersja) były jakieś dziwne problemy

Piszecie, że Pixel King to inna półka cenowa, że YN można dostać za 4xx.pln Niech w końcu ktoś obeznany z tematem wypowie się, bo widzę tu tyle rozbieżnych informacji, że wiem jeszcze mniej niż przed założeniem tego wątku.
    Pixel King Set (TTL) do Canon - Sklep FotoRimex.pl
    Ostatnio edytowane przez rafal1980 ; 15-11-2012 o 15:52

ale obeznany z jakim tematem? cen? od tego jest wyszukiwarka, a yn z chin można mieć nawet za 300 pln

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów