Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Cyfrowa niania - wybór

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar subbar
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Cyfrowa niania - wybór

Witaj, posiadam model ANGELCARE AC1100 MONITOR NIANIA KAMERA - jestem super zadowolony. Używamy od urodzenia córki i nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez tego.

Dziecko śpi w pokoju a my na bieżąco widzimy czy się budzi czy nie - jeśli się budzi ale grzecznie leży to nie musimy iść do niej a cały czas mamy ją na oku. W nocy działa na podczerwień i widać równie dokładnie jak w dzień ale bez kolorów. Jak się odkryje czy kaszle to natychmiast o tym wiemy. Można wyjść z psem mając nianię w ręce i nawet jak się dziecko obudzi to można do niego mówić i spokojnie wrócić do domu. Działa na wystarczającą odległość a mieszkamy w domu na drugim piętrze. Niania sygnalizuje płacz bądź jakiś dźwięk o głośności regulowanej - można dopasować. Na wyświetlaczu jest czujnik zasięgu - jak wychodzimy z zasięgu niania pokazuje siłę sygnału.

Samego czujnika oddechu używamy sporadycznie głównie jak dziecko jest chore lub jakieś niewyraźne - dla naszych celów spokojnego snu

Jeśli chodzi o sygnał informujący o braku oddechu to nigdy nie uruchomił się bez przyczyny - zazwyczaj się uruchamiał jak zapomnieliśmy wyłączyć po zabraniu dziecka z łóżeczka.
    Ostatnio edytowane przez subbar ; 14-11-2012 o 14:48
    "Wiem, że sądzicie, iż rozumiecie to, co myślicie, że powiedziałem, ale nie jestem pewien, czy zdajecie sobie sprawę, że to, co do was dotarło, nie jest tym, co myślę."
    A. Greenspan

Uprawnienia umieszczania postów