Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Jak osiągnąć podobny efekt i co dokupić?

Widok wątkowy

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Jak osiągnąć podobny efekt i co dokupić?

Cytat Zamieszczone przez Mateusz. Zobacz posta
    Witam.
    Od dłuższego czasu zajmuje się portretami. Niedawno dopiero wpadły większe pieniądze więc pomyślałem aby zaopatrzyć się we wszystko czego mi brakuje. Mam nadzieje że z Waszą pomocą uda mi się wybrać odpowiednie akcesoria.
    Mój wzór dobrego portrecisty to Marcin Wuu. Bardzo podobają mi się tego typu portrety. Gdyby ktoś nie kojarzył wstawiam 2 zdjęcia Marcina..
    http://pcdn.500px.net/4477841/2dae90...2ef9abcb/4.jpg
    http://2.bp.blogspot.com/-6rpiEvPSn_...Marcin_Wuu.jpg

Oczywiście portrety te są tylko inspiracją nie dokładnym kopiowaniem. Tu zaczynają się schody... Studio zrobiłem w własnym pokoju (dosyć małym). Mam niestety problem z doborem oświetlenia. Wacham się między lampami studyjnymi 2x Quantum R+300 a zwykłymi systemówkami lub YN. Może warto kupić raz a dobrze i wziąć od razu Quantumy? Efekty jakie chce uzyskać to powyższe efekty portretów oraz dobrze oświetlić namiot bezcieniowy 120x120cm przy zdjęciach reklamowych - lampa raczej będzie używana tylko w moim pokojowym studio

Mam nadzieje że zbyt nie namieszałem gdyż piszę w biurze gdzie panuje dosyć duże zamieszanie :P

aaa dodam jeszcze że do wszystkiego chce dokupić szare tło kartonowe.
    Czekam na waszą pomoc.
    Pozdrawiam.
    Na tych zdjęciach użyto prawdopodobnie 3 lamp. Jedna to lampa główna oświetlenie górne przednie (lampa lekko z prawej ustawiona), druga lampa na tło z reflektora poza tym lampa ze snootem z góry od tyłu z lewej strony punktowo oświetla włosy. Czy nie tak Marcinie?
    Ostatnio edytowane przez Persi ; 25-11-2012 o 23:05

Uprawnienia umieszczania postów