co do porecznosci to w sumie na 1 wychodzi;] 2 bardzo podobne klocki
co do porecznosci to w sumie na 1 wychodzi;] 2 bardzo podobne klocki
Witam!
Odgrzewam temat.
Znalazłem ofertę na używanego C70-200 2.8 IS mkI. Zestaw bez pokrowca i osłony przeciwsłonecznej. Stan wizualny średni - liczne obtarcia, głównie na mocowaniu do statywu oraz przy gwincie osłony; nigdy nie naprawiany (sprawdzany na Żytniej). Sklep sprawdzony - Btfoto, Warszawa. Dają 6 m-cy gwarancji. Ale jest jeden haczyk (chyba) - cena. 3600 za taki obiektyw to jakoś dziwnie mało.
I tu moje pytanie do Was: Czy takie uszkodzenia zewnętrzne mogą generować taki spadek wartości?
Podrzucam link ze zdjęciami: BTFOTO KOMIS: CANON EF 70-200 F/2.8 L USM (3131768913) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jeśli post w złym temacie, proszę o przeniesienie.
Pozdrawiam.
Obiektyw jest prawdopodobnie po jakiejś naprawie, BTFOTO to także serwis który oferuje takie usługi, więc coś musiało być z nim nie tak. Takie są moje przypuszczenia.
Na to nie wpadłem. Dzięki.
Generalnie gość z Btfoto sprawdzał go na Żytniej, co potwierdza, że nie był naprawiany oficjalnie. Fakt, mógł być robiony u nich w serwisie.
Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
no a co sądzicie o sigmie z OS-em? osobiście mało miałem styczności z sigmami ale dobrze mówią ten obiektyw w sieci. Sam się przymierzam do wymiany 70-200/2.8 na własnie albo sigme albo canona IS2. Ale cenowo przemawia za mną sigma. Nie wiele gorsza a cenowo jednak jest różnica.
50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III
Coś w tym jest, szczególnie po obejrzeniu tego filmu.
Ja posiadam ową Sigmę i bardzo sobie ją chwalę ; ) W stosunku jakości do ceny przebija Canona dwójkę to na pewno. Niestety nie mam porównania i nie wiem czy o dużo wolniejsza jest od niego pod względem AF-u. Na pewno ograniczenie ogniskowania takie jak w Canonie by się jej przydało. Żadnych problemów z nią co do ff/bf nie miałem, a sprawdzałem na 3 puszkach a dokładniej 450d, 60d i 7d (z ostatniego mogę pokazać w razie jakieś sample). Stabilizacja śmiga aż miło, z wprawnej ręki można do naprawdę długich czasów zejść. Na prawdę kawał dobrego szkła![]()
Obejrzałem, bo bardzo lubię ich audycję. I niestety Sigma w tym filmiku trochę dostaje po pupie od Canona. Canon jest poza konkurencją.Coś w tym jest, szczególnie po obejrzeniu tego filmu.