Pokaż wyniki od 1 do 10 z 134

Wątek: A jednak kabel ma znaczenie!

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: A jednak kabel ma znaczenie!

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Jak opisuje Paweł większość tych rodzynków to zgniłe jabłka. Przynajmniej w kolumnach. Samo to, że nie bardzo to ma szansę odtwarzać niskie tony, bo nie ma porządnych głośników niskotonowych. Więc z tym wyszukaniem to byłbym sceptyczny.
    Wiesz ale rodzynek w cieście też nie ma znów tak dużo - choć to zależy od ciasta - to są masakryczne ogólniki co tu piszemy. Na tej zasadzie można dowieść niemal każdej tezy .

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Bęben perkusyjny zwany potocznie stopą, potrafi zdmuchnąć płomień ze świecy z odległości kilku metrów, nawet w małej sali klubowej. Gdyby chcieć w pokoju wytworzyć podobną atmosferę, to głośnik basowy w kolumnie powinien umieć zrobić to samo...
    Tylko tu powstaje pytanie - po co? Wątpię żeby kogoś to bawiło na dłuższą metę . Pomijam już zupełnie że rzadko się spotyka stopę tak zarejestrowaną żeby na nagraniu grała rzeczywistym pasem.
    Pomijam kwestię długości fal niskich częstotliwości i współzależność z wielkością pomieszczenia.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-11-2012 o 15:37
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów