Ale dotyczyła strumieniowania danych cyfrowych i o tym tu dyskutujemy, bo przegrywanie plików z dysku na dysk to nieco inna bajka chyba nawet bardziej odległa niż hdmi od usb.
--- Kolejny post ---
Przecież kable głośnikowe to sygnał analogowy więc nic dziwnego, że różnicę można usłyszeć, a wręcz istnieć musi.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie tak dawno temu miałem hdmi 10 metrowy który rwał jak licho.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Co za bzdura
Kabel HDMI przesyła sygnał w postaci cyfrowej więc albo działa albo nie działa
Jeśli komuś coś nie działa płynnie to znaczy, ze kabel ma słabą przepustowość - tyleBłędów I/O nie ma prawa być.
Co innego kable USB.
A różnica rozmiaru pomiędzy plikiem na karcie pamięci a dyskiem wynikają z różnych systemów plików - tyle![]()
Test kabli HDMI. Strona 2. - polecam podsumowanie wyników testu
Ostatnio edytowane przez kosio ; 08-11-2012 o 16:39
Przy kablach o długości 2 m to faktycznie problemu nie będzie.
Ja miałem dwa kable po 5 m spięte hubem, kupione (wcale nie jakoś tanio, ale spieszyłem się i nie robiłem rozeznania w temacie) w Realu i niestety były problemy nie tyle z jakością obrazu (ew. artefakty zwalam raczej na UPC niż sam kabel), co z połączeniem w ogóle.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-11-2012 o 17:39
Kapitan Wagner