Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Akumulatorki GP - 2700 mAh bubel totalny.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Akumulatorki GP - 2700 mAh bubel totalny.

Ja mam 2 kpl enelopów i powiem szczerze, są mega! Teraz zamówiłem kolejne dwa do błyskania w plenerze Lampy używam mało więc często leżą po miesiąc, dwa. Nigdy się nie zdarzyło żeby po takim okresie padły mi na sesji gdzie sporo błyskam i średnio każda lampa wykonuje +/- 150 błysków na pełnej mocy

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez dzidofon Zobacz posta
    Akumulatorki GP to jedne z najgorszych "markowych" dostępnych na rynku :-). Ja kiedyś dwa razy kupiłem GP i ten drugi był ostatnim. Za pierwszym razem był to zestaw 4 szt. AA z "profesjonalną" szybką ładowarką za, uwaga, prawie 250 PLN/ komplet :-). Działało to wszystko w miarę dobrze kilka miesięcy. Potem zaczęły się problemy z ładowaniem, migające diody w ładowarce sygnalizujące błąd aku, itp, itd... Drugi raz kupiłem GP z naiwną nadzieją, że tamte były pechowe. Niestety okazało się że pechowe są... wszystkie GP ;-).
    Pozdrawiam
    Hmm, nie wiem czemu jedziesz po GP. Widać masz tak "profesjonalną" i "markową" ładowarkę, a do tego szybką która niszczy aku, więc się nie dziw, że masz problemy
    Od 2 lat używam 30 szt. AA GP recyko+, od roku równolegle eneloopów AA - 6 szt., AAA - 3 szt.
    Zawsze ładuje w bc-700, prądem 200mA (raz czy 2 zdarzyło się większym). Raz na pół roku zapuszczam cykl odświeżania.
    Zwykle sprawdzam przed o po ładowaniu miernikiem.
    Nie sprawiły mi najmniejszego problemu.
    Zauważyłem, że eneloopy mają wyższe napięcie po ładowaniu, ale mniejszą pojemność.
    Recyko dobijały do 1.48v-1,49v, sanyo zwykle ponad 1.5v. Eneloopy siedzą w gripie, gp-ki pracują w lampach.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez kosdkp Zobacz posta
    Hmm, nie wiem czemu jedziesz po GP. Widać masz tak "profesjonalną" i "markową" ładowarkę, a do tego szybką która niszczy aku, więc się nie dziw, że masz problemy
    Od 2 lat używam 30 szt. AA GP recyko+, od roku równolegle eneloopów AA - 6 szt., AAA - 3 szt.
    Zawsze ładuje w bc-700, prądem 200mA (raz czy 2 zdarzyło się większym). Raz na pół roku zapuszczam cykl odświeżania.
    Również mogę "jeździć" po GP. Mam po kilka kompletów GP, Eneloopów, Energizerów, Tronic z Lidla. Ładowane zawsze w BC-700. I cóż? Eneloopy trzymają świetnie, daleko dalej GP razem z Energizerami szybko rozładowują się przy dowolnym urządzeniu, Tronic nie nadają się nawet do zegara.

Coś już napisał Awatar sebol1204

Ja nie wiem, wszyscy piszą że tronic to lipa a mam znajomego który praktycznie wszystko nawala z lampa (nawet iso 400 nie wrzuci) i jemu trzymaja nawet dobrze a potrafi tego ponawalać sporo (zazwyczaj foci w ciemnych miejscach a szkła ma ciemne)

Czy na pewno mówimy o takich? http://fanlidla.pl/files/g/2__25223_15.jpg
    No chyba że jakas dobra partia mu sie trafiła.

No ale jak ktoś chce mieć niezawodne to tylko eneloopy, ja mam, znajomi maja i wszyscy zachwalaja.
    2 amatorskie puszki, 2 i pół słoika i jakieś badziewia do zabawy światłem
    Galeria na CB
    Blog

Dopiero zaczyna

Z GP miałem mniejsze problemy niż z Energizerami ale i jedne i drugie nie było rewelacji - teraz jako zapas mam właśnie tronic z lidla i sprawują się o wiele lepiej.

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Te 70 zł. to jeszcze nie stracone. Reklamuję te buble u sprzedawcy na niezgodność towaru z umową.
    A więc zareklamowałem w sklepie na niezgodność towaru z umową.
    Po konsultacji telefonicznej pracownicy przyjmującej reklamacje ze swoja centralą, otrzymałem nowy komplet.
    Miałem wątpliwości, czy te następne będą dobre, ale co miałem uczynić skoro dają nowe ?
    W domu natychmiast wykonałem test pojemności. Niestety te drugie, także okazały się wadliwe, a pojemności następujące:
    - 1020 mAh
    - 944
    - 1430
    - 1147
    Poinformowałem o tym importera GP Battery Sp. z o.o. Widocznie coś "jest bardzo na rzeczy", że zaproponowano mi wysłanie innych.
    Przysłane akumulatorki też są o pojemności 2700, ale różnią się wyglądem szaty graficznej. Po wykonaniu testu pojemności, okazały sie dobre. Pojemność wynosi powyżej 2600 mAh, co jest już wynikiem bardzo dobrym.
    Ja dałem sobie radę z wyegzekwowaniem niezgodności towaru z umową, ale niezmiernie żal mi tych kupujących, którzy zachęceni reklamą niejakiej Dody /rozebrana różowa Doda ostatnio gości na ekranach TV reklamując MediaExpert/ dali się nabrać na totalny bubel, nie mając nawet świadomości co kupili, bez wykonania testu pojemności.

Odświeżę trochę temat.
    Otóż, mam w domu kilkadziesiąt akumulatorków, głównie AAA - firm różnych. I o dziwo, ostatnio wygrzebałem dwa zapakowane 2 szt. AAA firmy GP. Leżały chyba z pół roku w blistrze. Jako, że Eneloopy zaczęły tracić moc (ładowarka pokazywała już około 500 mAh) postanowiłem sprawdzić GP. Na deklarowane 950 mAh producenta ładowarka pokazała 998 i 991 mAh. Więc ja osobiście jestem pozytywnie zaskoczony GP. A piszę to tak, że mogło się sporo zmienić przed 4 lata od powstania tego wątku.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Ja mam 2 kpl enelopów i powiem szczerze, są mega! Teraz zamówiłem kolejne dwa do błyskania w plenerze Lampy używam mało więc często leżą po miesiąc, dwa. Nigdy się nie zdarzyło żeby po takim okresie padły mi na sesji gdzie sporo błyskam i średnio każda lampa wykonuje +/- 150 błysków na pełnej mocy
    Potwierdzam Twoją opinię.
    A wszystkim kolegom ,którzy kupują acccu w sklepie:WSZYSTKO ZA 5 PLN" współczuję małego rozumku.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Początki nałogu Awatar asdf

Ładny odkop, ale eneloopy i tak są dobre (dobre kilka miesięcy temu doposażyłem się jeszcze w Kodaki i na razie są ok).
    T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.

Bywalec Awatar ATBFLASH
    Miasto
    Bydgoszcz

GP miałem raz i never again.... potem tylko Eneloop, ale... Eneloop robi też Panasonic nie tylko Sanyo, albo tak sobie nazwali albo ktoś kogos podkupił. Mniejsza z tym, używam albo białe Eneloopy albo czarne Eneloopy PRO. Zdecydowanie najlepsze i najdłużej trzymają ładunek od naładowania do użycia.
    JEST: 1Dmk4, S50/1.4, C85/1.8 ,C17-40L/4 ,S70-200/2.8II
    BYŁO: Smena8M,Kodak,C30D,C7D,C17-85/4-5.6 IS,T17-50/2.8 VC,C70-300/4-5.6 IS,C70-200L/4,C70-200L/2.8,S18-35/1.8 A,S100-300f/4,C24-105L/4, C200L/2.8 II
    Szukasz opinii o sprzęcie jaki miałem/mam - śmiało, chętnie pomogę

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów