Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Wątek: Forum "Nikoniarze" na sprzedaz.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie Odp: Forum "Nikoniarze" na sprzedaz.

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    OK, w takim razie inaczej zadam pytanie: A mojej najdroższej teściowej nie chcesz czasem?
    a co ja Ci złego zrobiłem ???
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Teściowej mojej nie chcesz czasem?
    Ja p......... - to teraz już przerąbane będzie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    a co ja Ci złego zrobiłem ???
    Nic. Pojawia się okazja, to próbuję ją wykorzystać. Nie wiń mnie za to ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Właściciel forum Awatar fomag
    Miasto
    Gdańsk

Oddalając się od teściowych i końca świata :-)
    ... wracając do tematu wątku to krótko napiszę, że na pewno żadnego połączenia 2 forów nie będzie. Co najwyżej pewne rzeczy zostaną ujednolicone dla łatwiejszego zarządzania tj. serwer czy ta sama wersja silnika. Ale styl forum będzie inny i zasady też będą się różnić. Ale wypracowane dobre praktyki myślę, że będą czasami próby przenoszenia na drugie. Zobaczymy.

Co do "portalu" to jest to malutka stronka na wordpress, dawno nie aktualizowana treść i ze śladową odwiedzalnością...

Już kilka dni analizy poddało mi kilka pomysłów dlaczego tam jest tak a tu jest tak. Wcale nie znaczy, ze tu jest gorzej, po prostu przez lata nie było tutaj działań zachęcających nowych użytkowników a dodatkowo wyrosły takie "czasozjadacze" jak Facebook czy inne fora fotograficzne (choćby optyczne pl).

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    ..Przy okazji chciałbym pozdrowić wszystkich userów forum Nikoniarze, którzy nie odczuwają potrzeby posiadania profilu na C-B.info
    Tzn zniechęcasz nas/ich do rejestracji tutaj ? A co z tymi co tu piszą od 2005 ?

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Chyba zdezaktualizować bo mi się zdaje, że tamto Forum jest jakoś bardziej nowoczesne. Można założyć płatny wątek ( przerobiłem kiedyś i działa ) czy są wspomniane grupy tematyczne. To w sumie fajna sprawa. Z tym FB to masakra jakaś. .
    Nie, nie jest bardziej nowoczesne, ma starszy silnik. Opcji konfiguracji jest więcej tutaj. Oczywiście zależy od administracji co uzna za stosowne włączyć, a co nie.
    Najwięcej opcji wykorzystują na ... olympusclub.pl Bardzo mi sie tamto forum podoba. Ma coraz więcej userów. Niszowy system w stosunku do N i C, a popatrzcie na ilość userów przeglądających forum. Tu w tym momencie jest 286, a na oly ... 269. A ilość ludzi w systemach C i O jast zapewne zupełnie inna niż wynikałoby z tej proporcji.

Grupy tematyczne - nie ma nic w tym skomplikowanego, wystarczy założyć odpowiednie działy, z ograniczonym dostępem. Ale ... nie wypaliły. Wszystkie sa martwe. Za to grupy regionalne przez jakiś czas się sprawdzały. Ale jak ludzie się poznali w realu to .. przestali pisać na grupach i grupy zaczęły zamierać. Więc jest to sprawa dyskusyjna czy warto w to wchodzić.
    FB - masakra - przyznaję tu rację. Niektórzy mają awersję i nalezy to zrozumieć i uszanować.

Ale w tej chwili jest tam ponad 500 osób a u nas ledwie ponad 300 ale tam jest też portal może to dlatego.
    Nie, portal w stosunku do forum był mało popularny. Delikatnie mówiąc.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    Do wszytskich którzy wierzą, że świat zakończy się 21 grudnia:

do 20 grudnia przyjmuję zbędne Wam przedmioty wartościowe (najchętniej obiektywy)

Nikkory też ?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 19-12-2012 o 00:24
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Ja mówiąc kolokwialnie brzydzę się FB i pomimo że nic mi czasu nie zjada jakoś ograniczyłem swoją aktywność na Forum. Portal niestety wymaga sporo pracy i nakładów ale jak widać na przykładzie Optyczne popłaca. Też analizuję sytuację w sieci robiąc różne doświadczenia i domyślam się skąd różnice pomiędzy CB a N ale nie mogę tego publicznie pisać a w zasadzie nie powinienem.

Co do „grup” na N to jest powalona sprawa dopisywania się do nich. Ja aby się dostać do jednej z nich czekam już miesiąc z okładem. Aby to ruszyć wystarczy mała zmiana w regulaminie.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Co do „grup” na N to jest powalona sprawa dopisywania się do nich. Ja aby się dostać do jednej z nich czekam już miesiąc z okładem. Aby to ruszyć wystarczy mała zmiana w regulaminie.
    Grupy tematyczne nie istnieją. Zostały, bo szkoda tego wyrzucać. Możesz na przyjęcie sobie czekac rok albo i dwa
    Grupy regionalne - część działa, część właściwie umarła. Zależy gdzie chcesz wstapić (Warszawa -freeelancer? - w tym miesiącu coś napisano w 4 tematach)
    To, że ciebie nie "dopisano" od miesiąca świadczy najlepiej o znikomej aktywnosci.
    Nie należy gmerać w regulaminie grup, one mają mieć ograniczoną dostępność.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Ale ograniczenie dostępu nie może się równać brakowi dostępu. Użytkownik, który decyduje powinien bywać na Forum od czasu do czasu a jak go nie ma to przynajmniej by coś o tym napisał. Niby podobne regionalne grupy działają na CB ale bez ograniczonego dostępu.

Olympusclub to ewenement chyba ostatnie Forum będące w dobrej koegzystencji z firmą zawartą w nazwie Forum. Użytkownicy poprzez Forum mają zniżki na sprzęt i częściowo dofinansowane plenery. Widocznie jako działanie długofalowe się sprawdza.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Ze względu na sympatię, zmilczę.
    Ja nie mam konta na FB i, tak bardzo szczerze pisząc, mi osobiście opcja logowania się na forum przez konto FB po prostu zwisa. Ale ślepy nie jestem i widzę co jest w dzisiejszych czasach popularne, więc odrzucanie bardzo popularnej opcji byłoby strzałem w stopę dla jakiegokolwiek serwisu internetowego, tym bardziej dla forum dbającego o bycie aktywnym i odwiedzanym. Dlatego tylko piszę, że od strony technicznej to jest łatwy do wykonania drobiazg.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez Cosnek Zobacz posta
    Jeden właściciel, może kiedyś fora zostaną połączone? Taka foto-fuzja
    Lepiej nie
    Moje skojarzenia co do forum.nikoniarze to:

1. Dużo zdjęć(w tym imo dobrych)
    2. Ciekawe dyskusje/kłótnie (właśnie czytam o tym że to nie sprzęt robi zdjecia :-) )
    2. mega trolle
    3. fanboye apple
    4. guru aktu wrzucający instagramy z rozebranymi małolatami, co dzień zbierający ukłony od poddanych

Powyższe pisane z " ;-) " bardzo lubię tamte forum, ale wolałbym nie łączyć jednego z drugim

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów