Nie tylko zbędne, ale dodatkowo ja byłbym zdecydowanie przeciw. Koszmar logistyczno-technologiczny bo jestem pewien że mnóstwo zduplikowanych nazw użytkowników by się pojawiło, niekoniecznie należących do tej samej osoby...
Do tego sama konstrukcja bazy danych silnika forum ściśle łączy jeden login z jednym profilem danych i by zachować oddzielność (różne wpisy na obu forach, ilość postów, uprawnienia, grupy itd), a wspólny login, to byłby kolejny koszmar, tym razem dla jakiegoś bardzo sprawnego programisty php/sql z wiedzą o działaniu silnika vbulletin... oj nie nie nie, lepiej nawet o tym nie myśleć.
Prędzej będzie możliwość logowania się na jedno lub drugie forum poprzez konto Facebook - tu sprawa jest sporo prostsza, bo jest to narzędzie już wbudowane w silnik forum a podlinkowanie konta FB do danego profilu jest całkiem proste. Tylko trzeba Nikoniarzy najpierw zaktualizować![]()
Ostatnio edytowane przez Vitez ; 18-12-2012 o 18:50
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Ooo..trollujesz i się wystraszyłeśSorry, że nie podzielam egzaltacji i skojarzyło mi się zgoła odmiennie![]()
Przez sympatię wycofuję poparcie dla tego pomysłu.żadnych wspólnych baz.W życiu...
Troszkę się przestraszyłem. Przy okazji chciałbym pozdrowić wszystkich userów forum Nikoniarze, którzy nie odczuwają potrzeby posiadania profilu na C-B.info oraz wszystkich fotografujących świata nie odczuwających potrzeby zaglądać na żadne fotograficzne forumy![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Chyba zdezaktualizować bo mi się zdaje, że tamto Forum jest jakoś bardziej nowoczesne. Można założyć płatny wątek ( przerobiłem kiedyś i działa ) czy są wspomniane grupy tematyczne. To w sumie fajna sprawa. Z tym FB to masakra jakaś. Jak by mi na PW trzy razy dziennie przychodziło powiadomienie, że szuka mnie znajomy dealer fistaszków z powiadomieniem na pocztę mejlową to już bym się chyba poddał.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Nie znam się na silnikach i pewnie masz rację. Ale w tej chwili jest tam ponad 500 osób a u nas ledwie ponad 300 ale tam jest też portal może to dlatego.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.