Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: 500d nie działa, brak reakcji

Mieszany widok

Domyślnie 500d nie działa, brak reakcji

Witam, mam problem z moim canonem 500d
    dzis robilam zdjecia moim canonem jak zwykle, odłozylam go na jakis czas i potem znowu chciałam powrocic do focenia i włączam i brak reakcji, kompletnie nic, zero reakcji, zupelnie jakby nie było w srodku baterii, nawet czerwona lampeczka nie myga, nie wiem co jest, moze ktos wie co sie stalo i czy jest szansa na naprawe..

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: 500d nie działa, brak reakcji

Szansa na naprawę jest zawsze, ale bez rozebrania aparatu i sprawdzenia co padło nie można nawet wycenić naprawy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Też kiedyś miałem podobnie, powodem była całkowicie rozładowana bateria. Rozładowała się (chyba) przez to, że zapętlił się ML. Wieczorem wyciągnąłem kartę pamięci nie wyłączając aparatu, rano nie było żadnego odzewu. Po naładowaniu akumulatorka aparat działa. Sprawdź na początek akumulator, najlepiej włóż na próbę inny jeśli masz taką możliwość .
    Ostatnio edytowane przez tlustyx ; 06-11-2012 o 22:39
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

tlustyx, mysle ze cos jest nie tak z akumulatorkiem. Naladowalam go, zaswiecila sie zielona lampka symbolizujaca stan baterii na 100 procent , aplikuje do aparatu i nic, zero reakcji, daje baterie jeszcze raz do ladowania i znowu czerwone swiatelko. Moze zakup nowej baterii jest rozwiazaniem?

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Spokojnie i bez nerwów - wyciągałaś kartę pamięci?

http://www.canon.pl/Support/Consumer...type=important

Wyjmij akumulator i włóż ponownie.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez pancernik12 ; 07-11-2012 o 00:09
    6D, Tami 24-70, Sigma 70-200 OS

wyciagałam karte pamieci i nic z akumulatorem podobnie, zostawilam wyjety na noc, wlozylam i dalej brak reakcji.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

A masz możliwość sprawdzenia na innej baterii lub sprawdzenia obecnej baterii jakimś miernikiem?

Bywalec Awatar haze
    Miasto
    Wrocław

A wyjmowałaś baterię podtrzymującą(nie wiem gdzie jest w 500D w 50D jest w komorze baterii za zakrywką)? W niektórych takich przypadkach to pomaga. Spróbuj
    Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
    6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Niestety mam identyczne objawy, tzn szczęśliwie 2 razy tylko sie zdarzyło. Zero reakcji, karta, bateria, nadal brak reakcji, znowu on off i nagle działa. To coś z samym aparatem, body nieuszczelnione i obawiam się że wilgoć robi swoje po tych 3-4 latach użytkowania :/

hmm, z tego co czytm to chyba mam ten problem co namoamo wlasnie odpaliłam aparat i dziala wszystko juz ok.
    z tego wniosek ze pewnie juz powoli sie psuje i jego smierc jest nieunikniona.. :c

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów