Strona 11 z 25 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 242

Wątek: Canon EF 24-70 f/4L IS USM, Canon EF 35 f/2 IS USM - nowe szkła

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EF 24-70 f/4L IS USM, Canon EF 35 f/2 IS USM - nowe szkła

Sigma USA announces $899 price for 35mm F1.4 DG HSM prime lens: Digital Photography Review
    It will have an estimated street price of $899, making it significantly less expensive than the big-brand competition.
    Sigma UK, meanwhile, has announced an SRP of L799.99.
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 07-11-2012 o 15:14
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie

szkła Canona "odpychają" ceną .... chyba nie tylko mnie
    Mnie to 24 i 28 F2.8 odpycha winietą i ciemnicą. Nie wiem po co robić stałkę 2.8. Zwłaszcza za połowę ceny ZOOM 24-70 MK1. Heh. 35 F2.0 jest w końcu jaśniejsze przynajmniej. Zobaczymy jak będzie z optyką. Ale ceną to ono nie zachęca. Już zbliża się do używanej 35 L. A jednak L jest ładniej zbudowana. W ogóle to są chyba jednak szkła do filmowania i nie ma co ich rozważać do zdjęć.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Samsung zyskuje kosztem Panasa i Sony głównie
    Bo sprzedaje bezlusterkowce? A Canon ich nie sprzedaje, a za to sprzedaje mniej lustrzanek, więc i kosztem Canona także.
    Ale nawet jeśli przyjąć, że to rzeczywiście kosztem Sony i Panasonica, to jutro może kosztem Canona, a jak nie Samsung to kto inny ...

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jak słusznie zauważył kolega wyżej nie ma w tym nic kontorowersyjngo, bo ......... po prostu mylisz się na całej linii .
    I błagam nie ucz Canona marketingu bo jak pokazują wyniki finansowe są jedną z bardzo nielicznych firm w branży utrzymującą się na plusie.
    Strategia, która sprawdzała się do tej pory nie musi dalej działać pożyjemy zobaczymy. Ja stawiam, że to oczywiście bardzo przemyślana strategia, ale też bardzo zachowawcza, co też w przypadku takiej dominacji jaką ma Canon jest zrozumiałe. Natomiast w pewnym momencie może być za późno, bo takich gigantów cechuje duża inercja ... EOS prędzej czy później (chyba jednak prędzej) stanie się systemem wyłącznie dla profesjonalistów, czy Canon zdąży zacząć rozdawać karty na rynku bezlusterkowców (czy czegokolwiek innego co wyprze SLRy)?

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Bo sprzedaje bezlusterkowce? A Canon ich nie sprzedaje, a za to sprzedaje mniej lustrzanek, więc i kosztem Canona także.
    Ale nawet jeśli przyjąć, że to rzeczywiście kosztem Sony i Panasonica, to jutro może kosztem Canona, a jak nie Samsung to kto inny ...

Strategia, która sprawdzała się do tej pory nie musi dalej działać pożyjemy zobaczymy. Ja stawiam, że to oczywiście bardzo przemyślana strategia, ale też bardzo zachowawcza, co też w przypadku takiej dominacji jaką ma Canon jest zrozumiałe. Natomiast w pewnym momencie może być za późno, bo takich gigantów cechuje duża inercja ... EOS prędzej czy później (chyba jednak prędzej) stanie się systemem wyłącznie dla profesjonalistów, czy Canon zdąży zacząć rozdawać karty na rynku bezlusterkowców (czy czegokolwiek innego co wyprze SLRy)?

EOS stanie się systemem dla profesjonalistów - reszta będzie miała Galaxy S VI .... pewnie samsunga

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Lucky Luck Zobacz posta
    No ... coś mi się obiło o uszy Zobacz wyniki finansowe np. Samsunga Co ich kryzys nie dotyczy ?

A może kryzys jest tylko w branży foto ?
    A może Samsung nie żyje z foto tylko z telefonów, a foto to u ich kompletny margines? Jak już zobaczysz na telewizory to jest bardzo nieróżowo.
    Nie wiem czy w foto jest kryzys czy nie ale jak się porównuje wyniki firm z branży to Canon mimo spadków wypada całkiem nieźle dlatego pisanie, że mają złą strategię czy że ich marketing leży jakoś mi się kłóci z powyższym . Szczególnie w kontekście przytaczanych "świetlanych sukcesów" firm które ledwo przędą jak Sony choćby.

Krótko mówiąc bawienie się tu domorosły marketing i strategiczne porady dla firm jest delikatnie mówiąc z góry skazane na niepowodzenie.

BTW: jeśli system EOS jak niektórzy tu przewidują stanie się systemem dla "pro" no to wysokie ceny szkieł są jak najbardziej logicznym posunięciem
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 07-11-2012 o 15:46
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

"BTW: jeśli system EOS jak niektórzy tu przewidują stanie się systemem dla "pro" no to wysokie ceny szkieł są jak najbardziej logicznym posunięciem [/QUOTE]

Ogłoszenie z działu "Kupię" portalu Canon Board z 3 września 2017 roku.

" Zamienię mieszkanie 74m2 w atrakcyjnej lokalizacji, kompletnie umeblowane na Canona 24-70 f2,8 III IS "
    Ostatnio edytowane przez Lucky Luck ; 07-11-2012 o 16:32

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Cytat Zamieszczone przez Lucky Luck Zobacz posta
    "BTW: jeśli system EOS jak niektórzy tu przewidują stanie się systemem dla "pro" no to wysokie ceny szkieł są jak najbardziej logicznym posunięciem

Ogłoszenie z działu "Kupię" portalu Canon Board z 3 września 2017 roku.

" Zamienię mieszkanie 74m2 w atrakcyjnej lokalizacji, kompletnie umeblowane na Canona 24-70 f2,8 III IS " [/QUOTE]

Dobre :-)
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Ta nowa 35 raczej nie bardzo do filmowania, bo ma malutkie pokrętło ostrości, co negatywnie odbija się na ergonomii filmowania. Po prostu czas tanich szkieł i aparatów semi pro / pro dobiega końca. Takie czasy.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Bo sprzedaje bezlusterkowce?
    Nie napisałem tego wprost, ale chodziło mi w tym przypadku o telewizory. Panasonic i Sony dostały w ostatnim okresie mocno po tyłku w tej działce.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Nie napisałem tego wprost, ale chodziło mi w tym przypadku o telewizory. Panasonic i Sony dostały w ostatnim okresie mocno po tyłku w tej działce.
    Sony dostało po dupie także w dziale elektronicznej rozrywki przez kilka wpadek.
    10D + Stuff

Strona 11 z 25 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów