Strona 6 z 25 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 242

Wątek: Canon EF 24-70 f/4L IS USM, Canon EF 35 f/2 IS USM - nowe szkła

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie Odp: Canon EF 24-70 f/4L IS USM, Canon EF 35 f/2 IS USM - nowe szkła

Canon mnie roz....walił. Lata czekałem na następcę 35mm/2.0 tylko po to, żeby się dowiedzieć, że ... go nie kupię. Z jednego prozaicznego powodu: jego cena jest astronomiczna jak na NIE-eLkę. Po prostu bezsens. Trzeba będzie pogodzić się z dodatkowymi 5mm na ogniskowej i ze światłem 2.8 zamiast 2.0 - OSCAR GOES TO... 40mm/2.8.
    Takie fajne szkiełka dziś pokazali z takimi durnymi cenami... Ech.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie

Poczekaj jak zobaczysz cenę nowej wersji 35L :-)

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

A mi się to 35mm podoba Kto wie może za jakiś czas kupię.
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Nieźle. NA tą chwilę jest zatem 40/2.8, 35/2, 35/2 IS z okolic uniwersalnego małego obiektywu. Chyba mimo wszystko 40mm najlepsze, chociaż szkoda, że to nie 2.0.

Side by Side Comparison: Digital Photography Review

Po tym porównaniu to jednak nowe 35 jest za duże i za ciężkie jak na wersję walk-around.
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 06-11-2012 o 19:08

Uzależniony Awatar jac+

Cała elektronika tanieje, łącznie ze sprzętem foto "dla ludu". Ze sprzętem foto ze średniej i wyższej półki jest odwrotnie. Postęp jakościowy dający (lub nie) iluzoryczne korzyści dla fotografika, za który każą nam płacić horrendalne kwoty. Doją nas, oj doją...
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    swiatlo f/2.8 zdecydowanie nie zastapi mi IS do robienia widoczkow.
    Po co IS do krajobrazu?

Zawsze myślałem, że krajobraz, to obowiązkowy statyw z żelbetu, MLU i zdalne wyzwalanie, a stabilizację się wyłącza bo obraz 'pływa'.

Czy może pod hasłem 'widoczek' kryje się coś innego?

On topic: Nowa 24-70 może podpasowac komuś, kto nie ma 24-105, a ogniskowe powyżej 70mm ma obsadzone.

Z drugiej strony naprawdę dziwi brak jasnego standardowego zooma z IS dla pełnej klatki, odpowiednika EF-S 17-55 2.8 IS.

Tamron może uszczknąć trochę rynku.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Cała elektronika tanieje, łącznie ze sprzętem foto "dla ludu". Ze sprzętem foto ze średniej i wyższej półki jest odwrotnie. Postęp jakościowy dający (lub nie) iluzoryczne korzyści dla fotografika, za który każą nam płacić horrendalne kwoty. Doją nas, oj doją...
    Co ma eleketronika do optyki?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Co ma elektronika do optyki?
    Tyle samo co węgiel kamienny z kamieniem węgielnym .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie Wykresy MTF

Dla zainteresowanych:
    24-70/4
    24-105/4
    24-70/f2.8 II
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Co ma eleketronika do optyki?
    Chciałeś się pomądrzyć? No to chyba Ci nie wyszło. Pisałem nie o OPTYCE, a o SPRZĘCIE FOTO, który jest dziś zaliczany do ELEKTRONIKI, czy Ci się to podoba, czy nie. Gwoli ścisłości, obiektywy i aparaty są sprzętem OPTYCZNO-MECHANICZNO ELEKTRONICZNYM.

Swoją drogą optyka ostatnio nie miała nic wspólnego z elektroniką chyba w czasach DRUHA .

Strona 6 z 25 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów