Strona 8 z 25 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 242

Wątek: Canon EF 24-70 f/4L IS USM, Canon EF 35 f/2 IS USM - nowe szkła

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: Canon EF 24-70 f/4L IS USM, Canon EF 35 f/2 IS USM - nowe szkła

To szklo Canon wypuscil chyba sam sobie. Nie ma mowy ze bedzie 2x lepsze. Nie jest 2x jeasniejsze ani nie bdzie tez 2x szybsze, tak jak i nie bedzie 2x ostrzejsze, ani nie bedzie dawalo 2x ladniejszych kolorow .. a kosztuje przeciez 2x tyle co 24-105L.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    To szklo Canon wypuscil chyba sam sobie. Nie ma mowy ze bedzie 2x lepsze. Nie jest 2x jeasniejsze ani nie bdzie tez 2x szybsze, tak jak i nie bedzie 2x ostrzejsze, ani nie bedzie dawalo 2x ladniejszych kolorow .. a kosztuje przeciez 2x tyle co 24-105L.
    Chcesz się założyć, że jako kit do 6D będzie się sprzedawać jak złoto? Pamiętam jak wchodził pierwszy 5D to były podobne dyskusje odnośnie 24-105/4L. I co? Dzisiaj okazuje się być świetnym, bardzo pożądanym obiektywem.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

to akurat dyletanctwo. 16-35 mkII tez nie byl/jest 2x lepszy ani ostrzejszy od mkI. albo 24-70 mkII vs mkI. albo 70-200/2.8 mkI vs mkII.

a jak duza bedzie roznica optyczna miedzy 24-70/4 a 24-105? - ja bym jednak poczekal na pierwsze foty. cena jest dosc wysoka w porownaniu z 24-105 i IMHO jesli to nowe szklo nie ma naprawde porzadnego zachowania w szerokim kacie (gdzie 24-105 ssie), to nie ma w ogole o czym dyskutowac... patrzac na ostatnie premiery szkiel Canona w tego typu cenach, w tym jako uzytkownik 70-300L, spodziewam sie jednak, ze 24-70/4 bedzie wymiatal. inaczej nie widze wielu chetnych na 24-70/4 zamiast tanszego 24-105/4.

last but not least... bardzo mnie ciekawi praktyka uzytkowa (AF) i przede wszystkim rozdzielczosc w rogach tych nowych szkiel (w porownaniu z 24-70 mkI i 24-105/4) w tych "nadchodzacych" korpusach 46 Mpix. bo tam moga wyjsc rozne kwiatki jak, nie przymierzajac szydlo z worka, czy jakas inna ostrosc rogow 17-40 w gestym FF
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 06-11-2012 o 23:08
    www albo tez flickr

Dla mnie temat jest oczywisty i cena nowych szkieł Canona wcale mnie nie zdziwiła a nawet ucieszyła bo potwierdza moją i kumpla tezę - czasy tanich szkieł przechodzą powoli do historii! Do Lamusa!
    Należy zapomnieć o cenie 4500 PLN za 24-70 Canona a powoli przyzwyczajać się do kwoty 4000 za Tamrona (Sigma jak pokaże nowy model 24-70 ze stabilizacją to pewnie wyjedzie z ceną 4999 albo 5499) i 2x wyższej za oryginały. Potwierdza się to teraz i wkrótce w cenach kolejnych premier również się potwierdzi. Mówienie o zgrozie, nie liczeniu się z klientem i tym podobne na nic się zda - liczy się strategia, technologia i pewnie marża która w czasach kryzysu ma zastąpić spadek sprzedaży.

p.s. czasy tanich szkiełek nie przechodzą do historii powoli ale szybko! pewnie wkrótce 24-105 zniknie z półek tak szybko jak stara eLa 24-70 f2,8 i będzie można ją kupić na Allegro w stanie lekko używanym, prawie jak nowym z 3 letnim stażem za 4500 złociszy. A na pytanie do sprzedajacego jaką fotografią się para że stan jest prawie jak nowy pada odpowiedź - robię śluby
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Cytat Zamieszczone przez Gall_Anonimowy Zobacz posta
    w czasach kryzysu ma zastąpić spadek sprzedaży.
    Odkąd żyję to słyszę ten argument. Ktoś kojarzy świat nie z kryzysu?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to akurat dyletanctwo
    nic podobnego - jestem w stanie przelknac 24-70/2.8 za 8tys, ale nie 24-70/4 za 6tys.i to nie jest kwestia mojej pracy i wymagan, tylko pewnych niepisanych standardow do ktorych przyzwyczajali nas producenci od bardzo dawna

last but not least... bardzo mnie ciekawi praktyka uzytkowa (AF) i przede wszystkim rozdzielczosc w rogach tych nowych szkiel (w porownaniu z 24-70 mkI i 24-105/4) w tych "nadchodzacych" korpusach 46 Mpix. bo tam moga wyjsc rozne kwiatki jak, nie przymierzajac szydlo z worka, czy jakas inna ostrosc rogow 17-40 w gestym FF
    a mnie się wydaje że ostatnie ceny nowych szkieł biorą się min właśnie z tych zbliżających się 46 Mpix a w Nikonie już obecnych. ofensywa smartphonow, bezlustekowców, DSLR z dużymi matrycami to chyba taka zmiana pokoleń w sprzęcie, mój subiektywny pogląd

--- Kolejny post ---

nic podobnego - jestem w stanie przelknac 24-70/2.8 za 8tys, ale nie 24-70/4 za 6tys.i to nie jest kwestia mojej pracy i wymagan, tylko pewnych niepisanych standardow do ktorych przyzwyczajali nas producenci od bardzo dawna
    standardy mają to do siebie że się zmieniają, po sotatnich premierach wniosek że nie należy się przyzwyczajać.
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Odkąd żyję to słyszę ten argument. Ktoś kojarzy świat nie z kryzysu?
    To dość krótki okres czasu. Kryzys finansów państwa polskiego zaczął się już za panowania Bolesława Chrobrego. Pewnie historia innych krajów jest podobna.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

ale co to sa te niepisane standardy?

moim standardem jest, ze jako klient patrze na swoj budzet, wymagania/checi, ilosc roboczogodzin jakie poswiecam hobby i zarobki. i jesli rozniczka po tej calce wychodzi dodatnia to znaczy, ze sprzet spelnia moj standard i go kupuje. i jakos 70-300L, dla kogos niewyobrazalnie drogi i gwalcacy wszelkie prawa natury, dla mnie jest znakomitym wyborem. podobnie 24-70/4 moze sie takim okazac.

i jakos nie jest dla mnie oczywiste dlaczego obiektyw tanszy, lzejszy i do tego wyposazony w stabilizacje ma byc niewart swojej ceny, a ten drozszy, wiekszy, ciezszy i bez stabilizacji owszem tak - chwilowo zakladajac, ze optycznie oba sa tip-top (naciagam na korzysc 24-70/2.8 mkII ktorego bokeh ssie, o 24-70/4 jeszcze tego nie wiadomo). czego ja nie rozumiem, co dla Ciebie jest "oczywiste"?
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 06-11-2012 o 23:52
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

kotleciarze na pewno - przeciez szklo nie dla nich, wiec na pewno dla nikogo, czyli do d*...
    Jaki jest sens robić zdjęcia we wnętrzach np. Abbazia di Sant'Antimo jak tam w ogóle nie ma ślubów (chyba). Tam właśnie potrzebowałem C35/2 IS zamiast C17-40L żeby trochę zdusić ISO. I czuję, że następnym razem bedę miał co trzeba.
    Jestem bardzo zadowolony z tej propozycji Canona. Cena no cóż... jak się ma swoje lata to cena nie jest najważniejsza.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 8 z 25 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów