I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Jeffrey's Exif viewer ;-)o... a u mnie exif viewer w Chromie nie chcial lyknac fot
Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD versus Canon EF 24-70mm F/2.8L USM versus Canon EF 24-105mm F/4.0L IS USM: Part II24-105 jest, jak mozna sie po tego typu obiektywie spodziewac, przekorygowany, przez co bokeh zdecydowanie nie jest spokojny. na obu fotach zdecydowanie wali po oczach, zamiast ladnie robic za tlo dla glownego elementu. szkla z ladnym bokehem (np. Tamron 90, Zuiko 50) przy tej samej przeslonie daja sliczny kremik w tle, te z przyzwiotym (70-200/4 albo 70-300L) tlo niepiekne, ale przynajmniej nie odciagajace totalnie uwage
Faktycznie 24-70L wygląda jakby bardziej mlecznie niż 24-105. Aczkolwiek 24-105 wypada bardzo podobnie do Tamrona.![]()
A słyszałeś coś o kryzysie? Takim ogólnym, na świecie?
Samsung zyskuje kosztem Panasa i Sony głównie, nie jest to kwestia zwiększenia popytu.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Sigma USA announces $899 price for 35mm F1.4 DG HSM prime lens: Digital Photography Review
It will have an estimated street price of $899, making it significantly less expensive than the big-brand competition.
Sigma UK, meanwhile, has announced an SRP of L799.99.
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 07-11-2012 o 15:14
EOS - conditio sine Kwanon...
Mnie to 24 i 28 F2.8 odpycha winietą i ciemnicą. Nie wiem po co robić stałkę 2.8. Zwłaszcza za połowę ceny ZOOM 24-70 MK1. Heh. 35 F2.0 jest w końcu jaśniejsze przynajmniej. Zobaczymy jak będzie z optyką. Ale ceną to ono nie zachęca. Już zbliża się do używanej 35 L. A jednak L jest ładniej zbudowana. W ogóle to są chyba jednak szkła do filmowania i nie ma co ich rozważać do zdjęć.szkła Canona "odpychają" ceną .... chyba nie tylko mnie
Ta nowa 35 raczej nie bardzo do filmowania, bo ma malutkie pokrętło ostrości, co negatywnie odbija się na ergonomii filmowania. Po prostu czas tanich szkieł i aparatów semi pro / pro dobiega końca. Takie czasy.
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
Canon IMO niezbyt się interesuje rynkiem np. polskim,czy europejskim.Kryzys i garstka ludzi ,konkurencja na różnym poziomie od Zeissa do firmy Bolek i Lolek.Szkoda czasu.
Pozycjonuje się pod gigantyczne rynki z olbrzymim potencjałem zakupowym.Brazylia,Indie ,Chiny ,Rosja, nowi specyficzni klienci :,Fantastycznie bogacąca się Mongolia ,Azerbejdżan jednym słowem Azja rulez.
Bogaci wygłodniali markowych gadżetów klienci.W liczbach nie setki tysięcy a setki milionów.
Wyrażne obniżenie wymagań kwalifikacyjnych dla użytkowników lustrzanek.
Niegłupio chłopaki kombinują.![]()