Strona 10 z 25 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 242

Wątek: Canon EF 24-70 f/4L IS USM, Canon EF 35 f/2 IS USM - nowe szkła

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie Odp: Canon EF 24-70 f/4L IS USM, Canon EF 35 f/2 IS USM - nowe szkła

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    A ja jak zawsze kontrowersyjnie i podobnie jak przy ostatnich nowościach które C. zapowiedział wraz z odświeżonym 24-70 IS (czy jak on tam ma), zresztą to o czym napiszę, poniekąd też Optyczni opisali w którymś z ostatnich artykułów. 'Potentaci' rynku stoją w miejscu a konkurencja wyrywa z kopyta do przodu. Jest ULTRA DROGO i średnio-dobrze optycznie. Marketing firmy Canon kompletnie legł i leży tak już od jakiegoś czasu (około 2009 r), era kręcenie lustrzanką filmów + duża chęć do robienia szkieł 'do kręcenia' a nie do 'pstrykania'. Stabilizacja obrazu w szkle o ogniskowej do 60-90mm to idiotyzm. Cena za nową stałkę, ca. 3500 PLN (nie L-ka), to komedia + kompletny brak zaangażowania w rynek (...)
    Nie ma nic kontrowersyjnego w tym co piszesz, patrząc na jakość nowych obiektywów w porównaniu do starych (mówię tu głównie o zoomach) i różnicy w cenie to ULTRA DROGO to bardzo delikatnie powiedziane . To samo tyczy się body (5DMkIII) - kompletnie nieusprawiedliwiona horrendalna cena w porównaniu do poprzednika.
    10D + Stuff

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    A ja jak zawsze kontrowersyjnie ...]
    Jak słusznie zauważył kolega wyżej nie ma w tym nic kontorowersyjngo, bo ......... po prostu mylisz się na całej linii .
    I błagam nie ucz Canona marketingu bo jak pokazują wyniki finansowe są jedną z bardzo nielicznych firm w branży utrzymującą się na plusie.

Co do nowych szkieł. To 24-70 - nie dla mnie więc nie komentuję, 35/2 pewnie będzie bardzo ciekawy do filmu ale trzeba będzie poczekać jak zejdzie z ceną. Oba szkła to "dodatek do linii" więc 24-105 wbrew temu co niektórzy tu sugerują zostaje w sprzedaży. Zresztą muszą sobie zostawić jakieś tańsze szkiełka na zachętę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

o... a u mnie exif viewer w Chromie nie chcial lyknac fot
    Jeffrey's Exif viewer ;-)

24-105 jest, jak mozna sie po tego typu obiektywie spodziewac, przekorygowany, przez co bokeh zdecydowanie nie jest spokojny. na obu fotach zdecydowanie wali po oczach, zamiast ladnie robic za tlo dla glownego elementu. szkla z ladnym bokehem (np. Tamron 90, Zuiko 50) przy tej samej przeslonie daja sliczny kremik w tle, te z przyzwiotym (70-200/4 albo 70-300L) tlo niepiekne, ale przynajmniej nie odciagajace totalnie uwage
    Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD versus Canon EF 24-70mm F/2.8L USM versus Canon EF 24-105mm F/4.0L IS USM: Part II

Faktycznie 24-70L wygląda jakby bardziej mlecznie niż 24-105. Aczkolwiek 24-105 wypada bardzo podobnie do Tamrona.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jak słusznie zauważył kolega wyżej nie ma w tym nic kontorowersyjngo, bo ......... po prostu mylisz się na całej linii .
    I błagam nie ucz Canona marketingu bo jak pokazują wyniki finansowe są jedną z bardzo nielicznych firm w branży utrzymującą się na plusie.

Co do nowych szkieł. To 24-70 - nie dla mnie więc nie komentuję, 35/2 pewnie będzie bardzo ciekawy do filmu ale trzeba będzie poczekać jak zejdzie z ceną. Oba szkła to "dodatek do linii" więc 24-105 wbrew temu co niektórzy tu sugerują zostaje w sprzedaży. Zresztą muszą sobie zostawić jakieś tańsze szkiełka na zachętę .

Skoro u Canona jest tak dobrze .. to czemu jest aż tak niedobrze ? Porównując trzeci kwartał 2012 do analogicznego 2011

to spadek zysku operacyjnego aż o 42 % !!! , dochody mniejsze o 13% . Doopy nie urywa , czy nie?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

A słyszałeś coś o kryzysie? Takim ogólnym, na świecie?

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    A słyszałeś coś o kryzysie? Takim ogólnym, na świecie?

No ... coś mi się obiło o uszy Zobacz wyniki finansowe np. Samsunga Co ich kryzys nie dotyczy ?

A może kryzys jest tylko w branży foto ?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Samsung zyskuje kosztem Panasa i Sony głównie, nie jest to kwestia zwiększenia popytu.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Samsung zyskuje kosztem Panasa i Sony głównie, nie jest to kwestia zwiększenia popytu.

No i co z tego ? To nie ma żadnego znaczenia ...

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Cytat Zamieszczone przez Lucky Luck Zobacz posta
    Skoro u Canona jest tak dobrze .. to czemu jest aż tak niedobrze ? Porównując trzeci kwartał 2012 do analogicznego 2011

to spadek zysku operacyjnego aż o 42 % !!! , dochody mniejsze o 13% . Doopy nie urywa , czy nie?
    Patrząc na QIII2012 do QIII2011 i tylko na Europę dla segmentu "Imaging System" (przy czym udział aparatów w tym segmencie spadł z 74 do 71% dla tych kwartałów) to spadek mają 16% (30% spadek zysku dla tego segmentu ale licząc wszystkie rynki). Także chyba próbują odbić sobie spadki w obrotach zwiększaniem marży, tłumacząc w kwartalnym raporcie, że to jedyny segment, w którym notują duży wzrost .
    10D + Stuff

Cytat Zamieszczone przez LukasS Zobacz posta
    Patrząc na QIII2012 do QIII2011 i tylko na Europę dla segmentu "Imaging System" (przy czym udział aparatów w tym segmencie spadł z 74 do 71% dla tych kwartałów) to spadek mają 16% (30% spadek zysku dla tego segmentu ale licząc wszystkie rynki). Także chyba próbują odbić sobie spadki w obrotach zwiększaniem marży, tłumacząc w kwartalnym raporcie, że to jedyny segment, w którym notują duży wzrost .

Spadki w obrotach zrekompensowane zwiększeniem marży mogą doprowadzić do dalszych spadków obrotów. Wszystkie nowe

szkła Canona "odpychają" ceną .... chyba nie tylko mnie

Strona 10 z 25 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów