Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Canon vs Nikon

Bywalec Awatar Arni
    Miasto
    Rumia

Domyślnie Odp: Canon vs Nikon

Mi to trochę wygląda, jak rozmowa, czy lepsze jest Audi, czy BMW ... Sprzęt jest do siebie bardzo podobny, jeden i drugi ma masę plusów i jakieś minusy. Jezeli te kilkaset funciaków nie robi Ci różnicy, idź do dobrego sklepu, komisu, czy jakiegoś kolegi i pobaw się tymi aparatami, a po krótkich testach bedziesz wiedział, co Ci bardziej pasuje. Nic tak nie wqrza, jak skopana ergonomia, a tą trzeba ocenić samemu.
    EOS 60D + C50/1.8 + C24-105/4.0 L + S10-20/4.0-5.6 EX DC HSM + S30/1.4 EX DC HSM + T70-300/4.0/5.6 SP Di VC USD
    Metz 50 AF-1 + Hama Traveler Pro
    E-system przeszedł do historii ...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Cytat Zamieszczone przez Arni Zobacz posta
    Mi to trochę wygląda, jak rozmowa, czy lepsze jest Audi, czy BMW ...
    To akurat jest proste. BMW.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    To akurat jest proste. BMW.
    jeszcze prostsze: wsrod jednych i drugich kierowcow jest az nazbyt wiele burakow, swiecie przekonanych, ze drogi istnieja tylko dla nich...

do kompletu dorzucic Golfiarzy i jest pelen koktajl Molotowa na drodze. komplet buractwa, ktore nie uznaje jazdy prawymi pasami autostrady (dla mieszkajacych w PL: prawego pasa obu autostrad ) i orczykiem drze lewym, sporadycznie jak zza plecow nadjezdza cos szybszego, tym drugim (korekta dla PL: nie dotyczy, nie zachodzi).

nie chce mowic, ze wszyscy kierowcy ww samochodow sa tacy, ale w NL jesli ktos na drodze zwraca uwage asocjalnoscia i niebezpieczna jazda, to w 9 na 10 przypadkow jest to A4, BMW 5 lub zasr... Golf
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    A canony może i zdjęcia robią...ale słabo.
    Proszę moderatorów o przeklejenie tego wpisu do wątku nt dlaczego zdjęcia w konkursie na fotografię miesiąca są słąbe.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Przepraszam, że przywołałem inne źródło niż DxOmark.
    Odkąd na DxO Nikon wygrywa ze wszystkim co istnieje zaczynam pomału wątpić w te wyniki. Nikonowi nie straszny jest mu tam Hasselblad, Phase One czy Mamiya co ludzi nawet średnio obeznanych w temacie powinno zastanowić. Niebawem dowiemy się tam pewnie, że od Canona to nawet iPhone 5 będzie lepszy.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez konik19 Zobacz posta
    [...] i zaczyna mnie ciągnąc na żółta strone mocy....
    W tym konkretnym przypadku Nikon jest lepszy bez dwóch zdań.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez grzegorzki Zobacz posta
    Proszę moderatorów o przeklejenie tego wpisu do wątku nt dlaczego zdjęcia w konkursie na fotografię miesiąca są słąbe.
    moderatorzy prosza tych uzytkownikow, ktorzy maja zastrzezenia do konkursu fotografii miesiaca o
    1. nadeslanie wlasnych zdjec, jesli uwazaja, ze robia lepsze
    2. ograniczenie krytykowania (na kazdym kroku!!!) prac tych uzytkownikow, ktorym chce sie raz w miesiacu cos podeslac...

dziekuje!
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    moderatorzy prosza tych uzytkownikow, ktorzy maja zastrzezenia do konkursu fotografii miesiaca o
    1. nadeslanie wlasnych zdjec, jesli uwazaja, ze robia lepsze
    2. ograniczenie krytykowania (na kazdym kroku!!!) prac tych uzytkownikow, ktorym chce sie raz w miesiacu cos podeslac...

dziekuje!
    Wężykiem, wężykiem ...... .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jeszcze prostsze: wsrod jednych i drugich kierowcow jest az nazbyt wiele burakow, swiecie przekonanych, ze drogi istnieja tylko dla nich...

do kompletu dorzucic Golfiarzy i jest pelen koktajl Molotowa na drodze. komplet buractwa, ktore nie uznaje jazdy prawymi pasami autostrady (dla mieszkajacych w PL: prawego pasa obu autostrad ) i orczykiem drze lewym, sporadycznie jak zza plecow nadjezdza cos szybszego, tym drugim (korekta dla PL: nie dotyczy, nie zachodzi).

nie chce mowic, ze wszyscy kierowcy ww samochodow sa tacy, ale w NL jesli ktos na drodze zwraca uwage asocjalnoscia i niebezpieczna jazda, to w 9 na 10 przypadkow jest to A4, BMW 5 lub zasr... Golf
    dodając golfa do tego zestawu to jak proponować wybrać SONY...
    A tak na poważnie to D800 powinno stanąć obok 5D III a nie 5D II...
    Jeśli chodzi o pytanie autora to wybrał bym D800 ...z tej konfiguracji co podał. Jeśli mowa o D600 i 5D II to wybieram Canona tak jak przy wyborze D800 i 5D III... to tak na szybko.
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Odświeżę wątek, kupiłem 5dmk2... chyba za leniwy jestem na zmianę systemu.... po 2 dniach mogę powiedzieć że ergonomia pracy na 5dmk2 niesamowita ciągle się uczę obsługi ale banan z twarzy nie schodzi

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów