Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: torba (nie plecak) na aparat

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie torba (nie plecak) na aparat

witam, mam zamiar jutro na gieldzie w Stodole kupic jakas torbe na aparat; docelowo na pewno bedzie tez plecak ale stwierdzilem, ze nie zawsze bede zabieral ze soba caly sprzet a jedynie aparat z obiektywem + drugi obiektyw; mam w zwiazku z tym pytanie (nie sposob przejrzec wszystkie torby a w sieci to nie to samo) jakich uzywacie i jak sie sprawdzaja? dodam, ze nie mam sprecyzowanych wizji co bede w niej nosil oprocz body ale na pewno bedzie to obiektyw + obiektyw; myslelem tez o tym, iz w pewnych sytuacjach zabierajac ze soba np. plecak turystyczny dobrze jest wrzucic tam wlasnie torbe z body i 2 obiektywami - tak na wszelki wypadek gdyby trafilo sie cos ciekawego; reasumujac - czego uzywacie do tych celow?

pozdrawiam
    z pozdrowieniami "69"

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa / sosnowiec / gliwice

Domyślnie

witaj.
    ja osobiście tez mialem problem z wyborem, w koncu zdecydowałem się na takie coś http://allegro.pl/show_item.php?item=77871996 i jestem zadowolony. wewnetrzne przegrodki mozna dowolne przepinc (na rzepy). dla mnie ma to duze znaczenie bo ustawilem takte przegodki, ze w jednej ozycji pasuje do body z obietywem + grip, a w drugiej bez gripa, obiektyw wspiera sie na sciance i jest (jak sadze) bezpieczny. jest tez miejsce na dodatkowy obiektyw. i na rozne szpargaly w kieszonkach.

pozdrawiam

a.

p.s. to moj debiut na forum, wiec witam wszystkich userow. postaram sie nie prawiac klopotow :)

Początki nałogu

Domyślnie

Miałam podobny dylemat, w końcu po wielu podejściach trafiłam w Fotojokerze na coś co spełnia moje oczekiwania w 100%. Jest to plecak, który może być torbą - w zależności od sytuacji i potrzeb. Co ważne - ramię torby zwija się do środka i kiedy uzywamy tego czegoś jako plecaka, można w ogóle zapomnieć, że to długie ramię istnieje. Oczywiście długość ramienia torby jak również ramion plecaka jest regulowana. W środku rzepy pozwalające na dowolną konfigurację (miejsce na body z przypiętym obiektywem np tamronem 28-75 plus 2 mniejsze i dwa większe obiektywy - zamiennie z lampą, ładowarką czy innymi szpargałami), na plecach płaska kieszeń na zamek (mieści się tam spokojnie format A4) z przodu dwie kieszenie, przegródki wewnętrzne, po obu stronach z boku niewielkie zewnętzrne kieszenie na zamki. W sumie bez problemu mieszczą się tam filtry, zap[asowe karty, akumulatorki i ładowarka, a na ostatni wyjazd zmieściłam tez gruszkę - tyle że były tylko 2 obiektywy. Całość bardzo funkcjonalna. Zapłaciłam 149zł - nie wiem czy to dużo czy mało; biorąc pod uwagę funkcjonalność - jestem usatysfakcjonowana.

PS Torba jest czarna, a z przodu ma logo..... Minolty. Taka zmyła

TOKIN(ka)
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 12-02-2006 o 01:32

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie Odp.

co do plecaka to na pewno poczekam az uzbiera sie troche sprzetu i wowczas zobacze czego naprawde potrzebuje, ale za polecenie torby dziekuje, widzialem juz w necie ta firme i chyba nie jest w jakiejs oszalamiajacej cenie wiec na poczatek ... aby stwierdzic swoje potrzeby winna byc ok, moze bedzie jeszcze cos innego dostepnego na gieldzie

dzieki i pozdrawiam
    z pozdrowieniami "69"

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cood
    witaj.
    ja osobiście tez mialem problem z wyborem, w koncu zdecydowałem się na takie coś http://allegro.pl/show_item.php?item=77871996 i jestem zadowolony.
    Zdaje mi sie czy to ma plastikowe, te no, jak to sie nazywa... mocowania paska do Torby Wlasciwej ? Jezeli tak, to ja bym sie jednak chyba bal...

BTW, jak tak na to patrze, to chlopaki zrobili niezla kopie Tamraca Pro, ciekawe czy skopiowali tez jakosc wykonania

P.S. Witaj
    - Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
    - Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !

Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null

Domyślnie

Witam podepne sie pod temat
    Ja mam natomiast pytanie gdzie i jaka torbe,za rozsadne pieniadze> mozna kupic na dwie lustrzanki+obiektywy70-200 i 17-40 +lampa(580ex)+oslony na obiektywy+databank+pare innych gadzetow(kable,zasialacze,itp) chodzi mi o duza trbe z ktorej szybko moznaby cokolwiek wyjac.
    Z gory dzieki za rady
    pozdrawiam

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Np Lowepro Nova 5AW lub 4AW.

Domyślnie

A nie ma czegos tanszego?moze sa jakeis nie firmowe torby?

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Torba foto FOMEI PROFI POINT M Kupiłem niedawno na allegro cena 129 zł nówka. Jest fantastyczna. Są mniejsze "S" i wieksze "L". jakość wyśmienita. Pojemność fantastyczna. (2 body + kilka obiektywów.) kiweszonki i przegr[I]ódki na drobiazgi. Bardzo wygodny pasek. Poprostu doskonała. Ma właściwie jedną "wadę"- nie nazywa sie Lowepro ani Tamrak!!
    http://www.dieta.istore.pl/sklep,180...749,22893.html
    na allegro kupiłem w medikon. pl.
    Jestem bardzo zadowolony!
    pozdrawiam

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

495 pozycji na Allegro. Pewnie da się coś wybrać zamast zaśmiecać forum.
    Dodatkowo http://canon-board.info/showthread.p...ghlight=plecak

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów