Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: 5D MkII + sigma 50 1.4 vs canon 550d + 35L 1.4?

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie Odp: 5D MkII + sigma 50 1.4 vs canon 550d + 35L 1.4?

Cytat Zamieszczone przez mikel Zobacz posta
    Witam,

Obecnie posiadam canona 550D z C50 1.8II ale chciałbym zmienić obiektyw bo odkryłem że tzw. standard na cropa czyli ok 30mm to coś dla mnie. Nie wspominam już nawet o zawodności AF w taniej pięćdziesiątce. Nie chciałbym jednak kupować obiektywu na chwilę ale na parę lat więc moją uwagę zwróciła tytułowa eLka 35 1.4 canona. Czy kupowanie do cropa tego szkła ma sens czy lepiej wymienić na używane 5D mark II + sigma 50 1.4? Obie opcje wyjdą tak samo cenowo gdyż za body 550D dostanę pewnie sigmę. Bardzo proszę o dobra radę
    Jako były użytkownik 550D ze szkłami L, to bym Ci odradzał łączenie 35 1.4 z tym body. Oprócz szerszego kąta, możesz nie być zadowolony z ogólnie pojętej rozdzielczości zdjęć, bo ta matryca słabo się lubi z aberrującymi szkłami, a wyżej wymieniony obiektyw jest ich poważnym generatorem (aberracji). W ogóle, to jest to bardzo zacne zacne szkło, ale na FF. Jeśli już bierzesz pod uwagę zakup 5D2, to zdecydowanie idź tą drogą - będziesz znacznie bardziej usatysfakcjonowany obrazkami jakie ten aparat daje, niż wybierając poprzedni wariant.

[EDIT]Koraf streścił moją wypowiedź, zanim ją zamieściłem .
    Ostatnio edytowane przez Kuba1 ; 05-11-2012 o 21:24

Uprawnienia umieszczania postów