Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Mini studio co potrzebne?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie Mini studio co potrzebne?

Witajcie

Posiadam lustrzankę Canona eos 450D. Chciałabym się dowiedzieć, czego potrzebuję do stworzenia miniaturowego, domowego studia.

Na razie nie dysponuję dużymi finansami, więc patrzyłam na wszystko co jest w miarę tanie. Wybrałam takie rzeczy:

Lampa błyskowa BY26AL AUTOMATYKA HIT Promocja Łódź (2769040793) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

światło ciągłe stałe 2x150W 225cm REGULACJA MOCY ! (2756748484) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kostka synchro TTL Canon z PC od FRIPERS FVat (2754518952) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

PRZEWÓD KABEL SYNCHRO PC-JACK duży 5m do STUDIO +M (2737227817) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nie wiem, czy potrzebuję czegoś jeszcze i czy to co wybrałam jest odpowiednie do mojego aparatu.

Proszę o jakieś wskazówki, co mogłabym kupić w miarę okazyjnej cenie I oczywiście dziękuję za rady.

Uzależniony

Domyślnie Odp: Mini studio co potrzebne?

Przede wszystkim - co to jest wg. Ciebie miniaturowe studio? Co będziesz w nim fotografował?

Lampa z pierwszego linku, to raczej do żadnego studia, nawet do nibystudia nie .

Pełne uzależnienie

blenada biala - tania skuteczna

Miasto
    Warszawa

Miniaturowe studio, jak na moje potrzeby fotografowania znajomych ( i późniejsza obróbka w ps) to jakaś jedna lampa, parasolka, albo softbox. Jeśli chodzi o sprzęt jestem noobem, więc się nie znam Datego prosiłabym o rady co mogę kupić tak, aby było dobrze Ewentualnie mioby było, gdyby pojawiły się jakieś linki do allegro, to byłabym niezmiernie wdzięczna.

Wystarczą Ci 2 lampy YN, zdalny wyzwalacz YN, Kilka parasolek (transparentne, odibjające), jakieś tło i uchwyt do tła.

Miasto
    Warszawa

A czy mogę prosić o bardziej wyczerpująca odpowiedź, bo kompletnie nie zrozumiałam co do mnie napisałeś... :/

Miasto
    Warszawa

Pisałam, że jestem noobem, dlatego nie wiem, co z czym się je. Dlatego prosiłabym o poważne odpowiedzi.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Coś już napisał

mam podobny dylemat i zastanawiam się nad takim zestawem do wydania mam koło 1000zł:
    Profesjonalny zestaw studyjny 3x 160ws + akcesoria (2762596478) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.ZESTAW do mocowania BLEND : UCHWYT + STATYW 293cm (2777764410) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    + blendy

Całość będzie pracowała z 5DMK2 i EX580II

Może być na start? chcę robić tylko portrety w domowych warunkach (do albumu, nie na zarobek)

Coś już napisał

Domyślnie Mini studio co potrzebne?

czy ktoś mógłby mi pomóc?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów