Pokaż wyniki od 111 do 120 z 123

Wątek: Gdzie się uczyć II?

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Gdzie się uczyć II?

KEEK
    Napisałeś:
    1. . . o wartości twórcy decydują jego dzieła a nie jego biografie? . . . bardzo słusznie, tylko jak sprawdzić czy dane dzieło jest wartościowe, czy niekoniecznie.

ad 1. ja sprawdzałem wartość swoich fotografii wysyłając je na międzynarodowe konkursy i festiwale na całym świecie. Różne środowiska,, różne mentalności, różne sposoby oceny.

2. . . .za słowami gęsta mgła i nicość. Ludzie mają w BIO wpisane więcej niż pokazują zdjęć.

ad 2. pokazywałem swoje zdjęcia na wystawach, w internecie nie muszę tego robić, potem ktoś (zamiast papieru 40x60 cm) ogląda to na smartfonie , jadąc na hulajnodze i marudzi, że jakość nie ta.

3.. . . nie lepiej zostawić po sobie stronę ze zdjęciami niż tyle niepotrzebnych już słów?

ad 3. swoje fotografie wydaję na papierze w formie albumów, aktualnie mam ich 66.
    Czego jeszcze oczekujesz, że mam to wszystko zapakować a walizy i pojechać pokazać Tobie,
    czy też uważasz, że mam tysiące zdjęć wepchać na stronę w necie, po co, to zupełnie bez sensu.

Uważam, że spełniłem się w fotografii i nic już udowadniać nie muszę, nie odczuwam takiej potrzeby. Dlaczego więc nadal od czasu do czasu wysyłam zdjęcia za granicę, a dlatego, że z ludźmi tymi utrzymuje kontakt od wielu lat, przysyłają zaproszenia, trudno im odmówić.

Przed widzami odbiorcami moich fotografii stawałem twarzą w twarz wysłuchując ich opinii i uwag, (często bardzo bolesnych),
    ponad 300 razy, (wernisaże wystaw plus dyskusje po zakończonych spektaklach audiowizualnych).
    To było dla mnie ważne a nie opinie od jakichś osób z internetu wstydzących się swojego imienia i nazwiska, kryjących się za pseudonimami.
    Ostatnio edytowane przez Jacek ; 13-11-2021 o 12:12

Uprawnienia umieszczania postów