Wczoraj odebrałem swego 350D z serwisu (mapowali pixele). Dziś pstryknąłem parę fotek, zrzuciłem na kompa przez czytnik, a następnie ponownie włożyłem kartę do aparatu i...nie uruchomił się! Nawet nie zaświeciła dioda, że coś czyta z karty i nie wyświetlił się żaden "Err". Akumulator jest w pełni naładowany więc to nie to. Brak jakiejkolwiek komunikacji z aparatem. Pomóżcie co mam robić? Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi i pomoc.
350D nie uruchamia się !!!
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Zamieszczone przez rwojtekWczoraj odebrałem swego 350D z serwisu (mapowali pixele). Dziś pstryknąłem parę fotek, zrzuciłem na kompa przez czytnik, a następnie ponownie włożyłem kartę do aparatu i...nie uruchomił się! Nawet nie zaświeciła dioda, że coś czyta z karty i nie wyświetlił się żaden "Err". Akumulator jest w pełni naładowany więc to nie to. Brak jakiejkolwiek komunikacji z aparatem. Pomóżcie co mam robić? Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi i pomoc.
-
A nie wkładałeś karty tyłem na przód czy bokiem, co zwykle kończy się pogięciem pinów w gnieździe karty?
A może sama karta nie tego? Był tu OIDP taki przypadek, że karta powodowała wysypywanie się aparatu.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Komentarz
-
wyjmowałeś baterię podtrzymującą ustawienia? jeśli nie to spróbuj
Baterię wyjmowałem. Nie pomogło. Karta jest czytana w czytniku więc chyba jest w porządku. Najgorzej, że nie daje żadnych oznak życia
Komentarz
-
zupełnie żadnych? czy kiedy wkłądasz kartę miga dioda? Moze coś z akumulatorem..
Komentarz
-
Zupełnie żadnych oznak życia !!! Dioda nawet nie miga. Próbowałem nawet na paluszkach R6 (grip), to samo!
Komentarz
-
Nie wiem jak jest w 350D ale może Menu można ustawić "shut without CF Card"
Sprobuj wyjac karte i właczyc aparat - jakas dioda powinna mignać i powinienes miec dostep do menu. (z zamknietymi drzwiczkami od karty!!!) - nawet bez tych w/w ustawien w menu.
No i "amerykanskie troubleshooting" - a baterie masz naładowaną?
Janusz
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Komentarz
-
Są dwa micro switche kontrolujące: zamknięcie pokrywki baterii i zamknięcie pokrywki karty.Sprawdź oba - to na 97% to....W pokrywkach - maciupki pin je uruchamia.Aparat powinien migać diodą: po PRAWIDŁOWYM zamknięciu drzwiczek zasilania i baterii. Tu IMHO "leży pies pogrzebany"Ostatnio edytowany przez hekselman; 2827.
Komentarz
-
Chodzi o to, że dioda nawet przez momencik nie chce mrugnąć. Próbowałem na świeżo naładowanym akumulatorze i bateriach R6. Wciąż to samo.
Komentarz
-
Zamieszczone przez hekselmanSą dwa micro switche kontrolujące: zamknięcie pokrywki baterii i zamknięcie pokrywki karty.Sprawdź oba - to na 97% to....W pokrywkach - maciupki pin je uruchamia.
Komentarz
-
Zamieszczone przez rwojtekUżywam gripa.
Drzwiczki od KARTYNo i odłącz gripa
Janusz,
Komentarz
-
Zamieszczone przez Janusz BodyDrzwiczki od KARTY
Bez Gripa to samo!
Komentarz
-
Zamieszczone przez rwojtekNie żartujcie sobie ze mnie! Wszystko jest pozamykane jak należy!:-(
Bez Gripa to samo!
Janusz,
Komentarz
-
Komentarz
-
Niestety żadne wciskanie nie pomaga. Zastanawiam się czy nie ma przypadkiem to cos wspólnego z moją wizytą na Zytniej mapowali mi gorące pixele.
Komentarz
Komentarz