Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: 350D nie uruchamia się !!!

rwojtek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Serwis. Cudotwórców i jasnowidzów tu nie ma.
    Ciekaw tylko jestem jeśli to elektronika padła czy w serwisie mogą powiedzieć, że to moja wina więc gwarancja nie obejmuje tego.

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Nie sądzę.

rwojtek
    Guest

Domyślnie

Mam nadzieję, że wszystko sie wyjaśni w piątek jadę do Warszawy i na Żytnią. Trzymajcie za mnie i mego EOS-ka kciuki!

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Rozumiem że działał jak go odebrałeś z serwisu?
    W tego typu aparatach - raczej usterki elektroniki typu "martwy miś" są raczej rzadkie.Objawy sugerują zupełny brak poziomu tzw zabezpieczeń podstawowych: te nieszczęsne drzwiczki.Ponieważ jak sam piszesz - wyjąłeś kartę a potem dup... - to tu szukaj przyczyny.Widzisz ten switch?Wiesz co go powinno uruchomić?No ale - serwis jest serwis: ja jakbym miał pod domem; miał czas; miał ...niższe ciśnienie {niepotrzebne skreślić} - też bym do nich poleciał.Ale - jak tu można gdzieniegdzie poczytać - czasem to bez sensu.A ty - najwyraźniej tracisz cierpliwość.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rwojtek
    Mam nadzieję, że wszystko sie wyjaśni w piątek jadę do Warszawy i na Żytnią. Trzymajcie za mnie i mego EOS-ka kciuki!
    Ja bym jeszcze popróbował, hekselman dobrze gada na 97% to któreś z zabezpieczeń TYPU drzwiczki. Kawałek plastiku i delikatnie pocisnac i przytrzymać chwile - tam jest jakaś zwłoka i to nie musi zaskoczyć odrazu. Nie wiem jak jest w 350D - może są i dwa microswitche na drzwiczkach. Lupa, dobre światło - dobrze obejrzeć. Zacząłbym od baterii coby mieć pewność, że zasilanie jest. Pewnie potrzebne ze cztery rece...

W Białymstoku masz mr. Czacha i mr. Tomek

Janusz

rwojtek
    Guest

Domyślnie

Jak odebrałem z serwisu to działał. Zdążyłem zrobić ok. 30-40 fotek, potem sobie poleżał godzinkę i na koniec chciałem zgrać fotki na kompa przez czytnik (udało się). Jak włożyłem karte spowrotem do 350ki to już się nie odpalił. Akumulator ponownie naładowałem, sprawdziłem również na paluszkach R6 i nic klapa. Sformatowałem nawet karte w kompie na wszelki wypadek, ale i to nic nie pomogło. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że aparat nie daje żadnego ale to żadnego znaku życia.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

musi być karta lub drzwiczki.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

rwojtek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    musi być karta lub drzwiczki.
    Karta chyba w porządku bo czytałem z niej zdjęcia w czytniku i przerzuciłem na kompa.
    Więc może jednak drzwiczki. Zobaczymy co powiedzą na Żytniej.

Bywalec Awatar Hipek

Domyślnie

w spróbuj z inną kartą, jak nie masz to pożycz na chwilę
    20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hipek
    w spróbuj z inną kartą, jak nie masz to pożycz na chwilę
    Przecież ten aparat musi działe także bez karty... a On pisał, że jest całkiem martwy!

Pozdr

PS: Moze piny się wygięły i jest zwarcie? Spójrz przez szczelinę na piny...
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów