Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: 350D nie uruchamia się !!!

rwojtek
    Guest

Domyślnie 350D nie uruchamia się !!!

Wczoraj odebrałem swego 350D z serwisu (mapowali pixele). Dziś pstryknąłem parę fotek, zrzuciłem na kompa przez czytnik, a następnie ponownie włożyłem kartę do aparatu i...nie uruchomił się! Nawet nie zaświeciła dioda, że coś czyta z karty i nie wyświetlił się żaden "Err". Akumulator jest w pełni naładowany więc to nie to. Brak jakiejkolwiek komunikacji z aparatem. Pomóżcie co mam robić? Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi i pomoc.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rwojtek
    Wczoraj odebrałem swego 350D z serwisu (mapowali pixele). Dziś pstryknąłem parę fotek, zrzuciłem na kompa przez czytnik, a następnie ponownie włożyłem kartę do aparatu i...nie uruchomił się! Nawet nie zaświeciła dioda, że coś czyta z karty i nie wyświetlił się żaden "Err". Akumulator jest w pełni naładowany więc to nie to. Brak jakiejkolwiek komunikacji z aparatem. Pomóżcie co mam robić? Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi i pomoc.
    wyjmowałeś baterię podtrzymującą ustawienia? jeśli nie to spróbuj

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A nie wkładałeś karty tyłem na przód czy bokiem, co zwykle kończy się pogięciem pinów w gnieździe karty?

A może sama karta nie tego? Był tu OIDP taki przypadek, że karta powodowała wysypywanie się aparatu.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

rwojtek
    Guest

Domyślnie wyjmowałeś baterię podtrzymującą ustawienia? jeśli nie to spróbuj

Baterię wyjmowałem. Nie pomogło. Karta jest czytana w czytniku więc chyba jest w porządku. Najgorzej, że nie daje żadnych oznak życia

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zupełnie żadnych? czy kiedy wkłądasz kartę miga dioda? Moze coś z akumulatorem..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

rwojtek
    Guest

Domyślnie

Zupełnie żadnych oznak życia !!! Dioda nawet nie miga. Próbowałem nawet na paluszkach R6 (grip), to samo!

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Nie wiem jak jest w 350D ale może Menu można ustawić "shut without CF Card"

Sprobuj wyjac karte i właczyc aparat - jakas dioda powinna mignać i powinienes miec dostep do menu. (z zamknietymi drzwiczkami od karty!!!) - nawet bez tych w/w ustawien w menu.

No i "amerykanskie troubleshooting" - a baterie masz naładowaną?

Janusz

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Są dwa micro switche kontrolujące: zamknięcie pokrywki baterii i zamknięcie pokrywki karty.Sprawdź oba - to na 97% to....W pokrywkach - maciupki pin je uruchamia.Aparat powinien migać diodą: po PRAWIDŁOWYM zamknięciu drzwiczek zasilania i baterii. Tu IMHO "leży pies pogrzebany"
    Ostatnio edytowane przez hekselman ; 12-02-2006 o 13:39

rwojtek
    Guest

Domyślnie

Chodzi o to, że dioda nawet przez momencik nie chce mrugnąć. Próbowałem na świeżo naładowanym akumulatorze i bateriach R6. Wciąż to samo.

rwojtek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman
    Są dwa micro switche kontrolujące: zamknięcie pokrywki baterii i zamknięcie pokrywki karty.Sprawdź oba - to na 97% to....W pokrywkach - maciupki pin je uruchamia.
    Używam gripa.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów