Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: 5d - o co chodzi we wpisach?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie 5d - o co chodzi we wpisach?

Witam,
    Aparat 22 sierpnia był na sprawdzeniu przebiegu migawki. Licznik 20200. Otrzymałem wydruk z serwisu co zostało wykonane
    1. Sprawdzenie przebiegu migawki koszt 20zł

Na stronie jednak widnieje oprócz tego
    Naprawa, serwis aparatów fotograficznych, kamer video: Canon, Sony, Sanyo, Leica, Warszawa - C.S.I. Foto i Video

Typ naprawy: Specjalna gwarancja (koszty naprawy pokrywa producent - wada fabryczna)
    ale na zleceniu nic nie jest napisane że to było robione.

O co chodzi z tym wpisem? Jak sprawdzić czy to dotyczy mirror boxa?

Bywalec

Domyślnie Odp: 5d - o co chodzi we wpisach?

Wystarczy zadzwonić do serwisu..

Miasto
    Warszawa

Ok. Ale czy serwis nie informuje przy zleceniu o tak istotnej naprawie?

Pełne uzależnienie

Jeśli widnieje taki wpis serwisowy przy tym modelu, to powód może być tylko jeden - odkleiło się lustro.
    Jest to wada fabryczna tego modelu i zostało naprawione na koszt producenta.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Miasto
    Warszawa

Domyślam się ze to poszło tylko dlaczego nie wpisali tego w dokumencie zlecenia Tam widnieje tylko info o sprawdzeniu przebiegu migawki. Może to przeoczenie? Jutro zadzwonię i dowiem się u źródła.

Ja miałem to samo w 1D3 - i też nie wpisali... Ciekawe co to za polityka? :/
    Daj znać koniecznie co powiedzieli bo ja na to machnąłem ręką - działa to działa...

Pełne uzależnienie

Przecież wyraźnie napisane jest :
    Typ naprawy: Specjalna gwarancja (koszty naprawy pokrywa producent - wada fabryczna)
    Ja co prawda w 2011r korzystałem z tej opcji - był identyczny wpis i dodatek wymiana lustra.
    W 5D innej wady fabrycznej nie było za którą chciałby płacić producent
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

może mały OT z mojej strony, ale sprawdzanie migawki na żytniej to jakieś jaja - nie wiem na jakiej podstawie go oceniają ale program to chyba jakiś kiepski mają. W czerwcu jak mi lustro się odkleiło wysłałem do sewisu, naprawa ok., jednak przebieg migawki jaki mi wyliczyli rozbawił mnie do łez. 24k klapnięć Jako że aparat mam od nowości i używam go zarówno zawodowo jaki i amatorsko to wiem że przez te 6 lat zrobił na pewno ok 50-60k zdjęć, więc nie wiem skąd ta wartość u nich

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Również mam wątpliwości jak Arek, może serwis napisze słówko. Widziałem 5D, które miało 26K przebiegu na pierwszej migawce, a wizualnie zajechane było jak po 526K Wszystkie gumy powycierane, sanki lampy to już był sam metal.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

No to teraz się zacznie, że nawet serwisowi ufać nie można co do przebiegu...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów