Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Puszkowo/systemowe dylematy, czyli d700 / 1d III / d600

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie Odp: Puszkowo/systemowe dylematy, czyli d700 / 1d III / d600

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    7d to spełnienie marzeń i wystarczy do wszystkiego.
    Wiesz jak to jest... Apetyt rośnie w miarę jedzenia ;]

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Wiesz jak to jest... Apetyt rośnie w miarę jedzenia ;]
    Tak prawdę powiedziawszy wiem, co masz na myśli. Jednak wracając do meritum, to chyba pozostałbym przy 7d, a po czasie dokupił 1ds mark III albo 1d mark IV, bądź jeśli wszystko by się ułożyło i szczęście zagościło, to 1d X.

Zmiana systemu przyniesie ci tylko bóle, bo chociaż uzyskasz świetny korpus jakim jest d600 czy d700, to i tak ceny szkieł cię zjedzą. Jeżeli, to była by pewna zmiana, to imho warto. Jeśli jednak kupisz d600, a podepniesz do niego kiepskie szkło, to zaniedbasz cały jego urok.

Canon czy Nikon, to kwestia preferencji. Kto, co lubi i jak mu to leży. Jak dla mnie, to bardzo dobre systemy. Gdybyś był na etapie zakupu z doświadczeniem, wtedy możemy rozpocząć dyskusję. W obecnej chwili masz porządny korpus i szkła (jakie?) może warto rozwinąć, to drugie?

Aha i jeszcze jedno, odnośnie iso 400+, swoją ocenę określasz na tym, co znajdujesz zapewne w internecie? o tym, co ludzie piszą na forach itd. To tak zwane zaćmienie zakupowe, czy jakoś tak. Po pewnym czasie zobaczysz zdjęcia wykonane z 7d i uznasz, że na iso 1600 szumi mniej niż inny korpus.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Wybacz, ale powinieneś znać zdjęcia kolegi sebcio80 i on kosza w 90% robi/robił na 50mm. No chyba, że uważasz go za kiepskiego fotografa sportowego, ale to wtedy się nie dogadamy
    no spod kosza mial dobre zdjecia spod kosza... kitem tez moze sie udac zrobic dobre zdjecie pojedyncza osoba to zaden wyznacznik
    (zeby nie bylo - sebcio80 robil dobrze zdjecia)

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Chyba zapomniałeś jakiegoś emota, bo przecież nie na poważnie.
    na powaznie, przegladnalem pare innych z tego top100 i sa jeszcze gorsze (trafiaja sie momentami perelki)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Prosiłby nie ciągnąć tutaj tematu czyichkolwiek zdjęć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów