Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: 40d zamiana na 1d mark II/III czy 7d do fotografii przyrodniczej

Mieszany widok

Domyślnie 40d zamiana na 1d mark II/III czy 7d do fotografii przyrodniczej

Witam serdecznie..Jestem posiadaczem c 40d. Fotografuję głównie przyrodę i chciałbym wymienić swoją puszkę na coś bardziej szybkostrzelnego z lepszym autofocusem i mógłbym w tym celu wydać nieco powyżej 4tys. biorąc pod uwagę rzecz jasna body używane.. Zastanawiają mnie legendarnie wytrzymałe puszki z serii 1d II lub III albo 7d, o którym naczytałem się wiele skrajnych opinii ale jak oglądałem foty kolegów uważam, że robi bardzo dobre zdjęcia- osobiście twierdze, że body robię zdjęcia a wywołuje je w domu i nie oczekuję gotowych zdjęć..

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: 40d zamiana na 1d mark II/III czy 7d do fotografii przyrodniczej

Fotografuję głównie przyrodę miałem 40d do tych celów, zamieniłem na 7d po czym, nie akceptując obrazowania 7d przesiadłem się na 1 mk III i po problemie :-) Jak dla mnie wyraźnie lepszy af, duużo lepsza współpraca z telekonwerterami, świetny obrazek, wady to głównie za mała matrycka...
    Regulamin pkt 8.

hmm..no na pewno obrazek bedzie fajniejszy na 1dmk3..tylko widzisz ja potrzebuje do przrody..bez raczej możliwości progresu do dłuższych ogniskowych (mam 300/4 L is) crop w moim wypadku jest zbawienny myślę nad tym 7d..wiele osób na niego bardzo psioczy..to zdjecie jest robione na iso 800 http://www.birdwatching.pl/galerie-a.../zdjecie/19306 ..mnie się bardzo podoba..jak powiedziałem..zdaję sobie sprawę, że każdy z nas musi swoje odsiedzieć w cyfrowej ciemni..nie oczekuje od body by wypluwało gotowe foty
    Ostatnio edytowane przez cervus ; 02-11-2012 o 11:53 Powód: poprawa linka

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez cervus Zobacz posta
    hmm..no na pewno obrazek bedzie fajniejszy na FF takim jak 1dmk3
    Tak w kwestii formalnej, 1D mk3 to nie jest FF, tylko APS-H
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Dopiero zaczyna

hmm..no na pewno obrazek bedzie fajniejszy na 1dmk3..tylko widzisz ja potrzebuje do przrody..bez raczej możliwości progresu do dłuższych ogniskowych (mam 300/4 L is) crop w moim wypadku jest zbawienny myślę nad tym 7d..wiele osób na niego bardzo psioczy..to zdjecie jest robione na iso 800 BirdWatching.pl - Galeria - Groźne spojrzenie ..mnie się bardzo podoba..jak powiedziałem..zdaję sobie sprawę, że każdy z nas musi swoje odsiedzieć w cyfrowej ciemni..nie oczekuje od body by wypluwało gotowe foty
    No musisz się jeszcze przeprowadzić bliżej Krzyśka i dasz radę z takimi tematami ;-) Biorąc pod uwagę budżet, szkło i chęć grzebania w plikach 7d może Ci się bardziej przydać... mnie właśnie nie zadowalało to widziałem bezpośrednio po zgraniu raw-a, nie mam całego życia na obróbkę, a za te pieniądze oczekiwałem czegoś zdecydowanie lepszego :wink:
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie

hmm..no na pewno obrazek bedzie fajniejszy na 1dmk3..tylko widzisz ja potrzebuje do przrody..bez raczej możliwości progresu do dłuższych ogniskowych (mam 300/4 L is) crop w moim wypadku jest zbawienny myślę nad tym 7d..wiele osób na niego bardzo psioczy..to zdjecie jest robione na iso 800 BirdWatching.pl - Galeria - Groźne spojrzenie ..mnie się bardzo podoba..jak powiedziałem..zdaję sobie sprawę, że każdy z nas musi swoje odsiedzieć w cyfrowej ciemni..nie oczekuje od body by wypluwało gotowe foty
    Z tym szumem 7d to bez przesady. Jest ok, cropy 1:1 bedziesz pokazywac?
    Studio shot comparison: Digital Photography Review

hmm..no w tym porównaniu co dałeś to akurat ewidentnie 7d klęka przed 1d 3

oj wybacz.. fakt

Uprawnienia umieszczania postów