Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Wątek: Sigma 70-200/2,8 czy 100-300/f4???? Poradżcie!

Mieszany widok

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roqfort
    Jestem pod wrażeniem tej 2.8... ale także pod wrażeniem ostatniego postu mmszy.... No i co mam teraz zrobić?
    Kupić w kraju a nie HK i mieć możliwość zwrotu/wymiany jak Ci nie podpasuje.

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roqfort
    Jestem pod wrażeniem tej 2.8... ale także pod wrażeniem ostatniego postu mmszy.... No i co mam teraz zrobić?
    Kupuj 2.8, a mmszy'a mial najprawdopodobniej walniete szklo.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Wink Teraz to chyba kupię białego Canona 70-200/4...

Bo zmarnowałem całą sobotę na przeszukiwaniu for, i wszędzie pojawiała się konkluzja że "L" to "L" i zawsze można je dobrze odsprzedać... I to chyba jest istotny argument :-)

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

yep - popieram, choc raaaaaaaaaczej problemy beda wynikac z body niz ze szkla.. mmsza miales DG ?
    (a ja i tak kupilem z HK hehehe)
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix
    miales DG ?
    Cholera wie, nie pamiętam. Od kiedy są DG?
    Ja z nią miałem romans w czerwcu ubiegłego roku.

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

to raczej z bez DG - na filemiranda itd itd nikt raczej specjalnie nie gani DG - hymm w mediamarktach je maja czesto i gesto..
    Moze lepiej bylo by pojechac np do 2.. zapiac szklo.. ztestowac.. i jak z obu bedzie ok to wtedy kupic w HK.. jesli jakas jednak bedzie wyraznie gorsza wtedy nie ryzykowac (BTW do HK mozna odeslac - przesylki juz nie chodza miesiacami tylko w pare dni)
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix
    to raczej z bez DG - na filemiranda itd itd nikt raczej specjalnie nie gani DG - hymm w mediamarktach je maja czesto i gesto..
    Moze lepiej bylo by pojechac np do 2.. zapiac szklo.. ztestowac.. i jak z obu bedzie ok to wtedy kupic w HK.. jesli jakas jednak bedzie wyraznie gorsza wtedy nie ryzykowac (BTW do HK mozna odeslac - przesylki juz nie chodza miesiacami tylko w pare dni)
    To też jest rozwiązanie.
    Roqfort, musisz wiedzieć, że 100-300 to diabelnie wielkie i ciężkie szkło 8)

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

mniej poreczne niz 70-200.. choc jak masz zamiar zmienic body na FF to moze jednak 100-300

Domyślnie

"zmienic body na FF"? Nie kumam... Moje body zamierzam zmienić dopiero po śmierci :-) albo operacji plastycznej Duże i ciężkie powiadasz... Zawsze chciałem mieć coś dużego i ciężkiego
    Przed chwilą pobuszowałem sobie po pbase.com i przeglądałem fotki z jednego i z drugiego szkła. Przyznam że te zrobione 100-300 wyglądają troszkę lepiej, ale zdaję sobie sprawę że najwięcej zależy tu od fotografa...

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

jak nie trzeba Ci 2.8 to czemu nie

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów