Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Wątek: Sigma 70-200/2,8 czy 100-300/f4???? Poradżcie!

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Oczywiście DruHa! Sorry!

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

w przypadku sigm 70-200/2,8 i 100-300/4 bez zastanowienia wybrałbym 100-300/4. Miałem oba szkła i 70-200/2,8 DG było do d... kompletna lipa!! a 100-300/4 rewelacja... jednak zdecydowałem, że wybiorę 100-400/4,5-5,6 L IS to był dobry wybór lecz drogi...
    pozdrawiam
    Metus

Domyślnie

A ja juz kupilem 70-200 f/4 "L".... Jutro dostawa do domu. Dzieki za pomoc!

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roqfort
    A ja juz kupilem 70-200 f/4 "L".... Jutro dostawa do domu. Dzieki za pomoc!
    No to supcio - podziel sie wrazeniami - bo za jakis czas tez czekac mnie bedzie dokladnie taki sam problem do rozwalenia.Obecnie rowniez sklaniam sie ku 70-200F4L nochyba, ze naczytam sie jakiegos "SPAMU" w necie , ktory to bedzie wstanie mnie odwiesc od niego (a mam nadzieje, ze tak sie nie stanie)8)
    5D + L

Domyślnie Juz ja mam :)

Zaczarowala mnie szybkoscia autofokusa, jego trafieniem w punkt, ostroscia w calym zakresie ogniskowej i fajnej kolorystyce... Reszta szkiel poszla w odstawke... Wlacznie z moim Tamronem 24-75/2.8. Zawsze wiedzialem ze tele to moje najukochansze szkla pod sloncem. A to jest jak Cindy Crawford :-)
    Chyba zapadlem na "L" Fever
    Dalem 420 funtow wraz z siedmioletnia gwarancja EU. Kupilem na e-bay. Szklo przyszlo z USA.
    Uwazam ze to byl jednak najlepszy wybor. Wiem ze wielu uwaza ze zdjecia z Sigmy beda podobne, ale jak dlugo bedzie trzymala swoje parametry? Elka wyglada jak fragment goleni kola Jumbo-Jeta. Ma szpetny szaro-bialy kolor, ale od momentu kiedy wzialem ja do reki wiedzialem ze to jest solidny kawal japonskiej roboty... Po prostu... PRO
    Na razie pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Roqfort ; 22-02-2006 o 01:23

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

no przynajmniej sie do ebaya przekonales
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Domyślnie Dzieki Tobie! :-)

Cytat Zamieszczone przez asterix
    no przynajmniej sie do ebaya przekonales
    Bo wzialem od goscia ktory reklamowal sie ze jest z UK. Mial 98% pozytywow. Kiedy zalicytowalem, okazalo sie ze to....ruski z Amsterdamu :-)
    Mialem pelne gacie, ale zaryzykowalem. Napisal mi ze bedzie w poniedzialek, i... bylo :-)
    Samo szklo kosztowalo 380 funtow. Reszta to transport, ubezpiecznie i dodatkowa gwarancja (jako opcja).
    Uwazam ze przy tak silnej zlotowce i tej cenie L-ki, nie ma sie co zastanawiac, zwlaszcza ze schodza jak woda w kiblu. Nawet na rynku wtornym ciezko ja dostac, wiec zawsze mozna ja sprzedac...
    Chcialem kupic w sklepie Jessops w Londynie (potentat w UK), kazali mi czekac ok. 6 tygodni albo dluzej. Cena u nich to niecale 500 funtow. ;-)
    Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez Roqfort ; 22-02-2006 o 01:30

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

yep na szklach lepszej klasy zazwyczaj snie nie traci wiele przy oddawaniu na rynek wtorny
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Domyślnie

Dzień trzeci...
    Spałem z moją eLką... Żona choć niezadowolona, zgodziła się spać na podłodze... :-)

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

woow. mi moje eLżunia też się podoba.. ale żeby od razu zamieniać na nią żonę... hmmmm ryzykowne... grozi śmiercią głodową... . Niech Ci się dobrze "znosi"
    pozdrawiam
    Metus

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów