Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Wątek: Sigma 70-200/2,8 czy 100-300/f4???? Poradżcie!

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roqfort
    Jestem pod wrażeniem tej 2.8... ale także pod wrażeniem ostatniego postu mmszy.... No i co mam teraz zrobić?
    Kupić w kraju a nie HK i mieć możliwość zwrotu/wymiany jak Ci nie podpasuje.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

yep - popieram, choc raaaaaaaaaczej problemy beda wynikac z body niz ze szkla.. mmsza miales DG ?
    (a ja i tak kupilem z HK hehehe)
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix
    miales DG ?
    Cholera wie, nie pamiętam. Od kiedy są DG?
    Ja z nią miałem romans w czerwcu ubiegłego roku.

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

to raczej z bez DG - na filemiranda itd itd nikt raczej specjalnie nie gani DG - hymm w mediamarktach je maja czesto i gesto..
    Moze lepiej bylo by pojechac np do 2.. zapiac szklo.. ztestowac.. i jak z obu bedzie ok to wtedy kupic w HK.. jesli jakas jednak bedzie wyraznie gorsza wtedy nie ryzykowac (BTW do HK mozna odeslac - przesylki juz nie chodza miesiacami tylko w pare dni)
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix
    to raczej z bez DG - na filemiranda itd itd nikt raczej specjalnie nie gani DG - hymm w mediamarktach je maja czesto i gesto..
    Moze lepiej bylo by pojechac np do 2.. zapiac szklo.. ztestowac.. i jak z obu bedzie ok to wtedy kupic w HK.. jesli jakas jednak bedzie wyraznie gorsza wtedy nie ryzykowac (BTW do HK mozna odeslac - przesylki juz nie chodza miesiacami tylko w pare dni)
    To też jest rozwiązanie.
    Roqfort, musisz wiedzieć, że 100-300 to diabelnie wielkie i ciężkie szkło 8)

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

mniej poreczne niz 70-200.. choc jak masz zamiar zmienic body na FF to moze jednak 100-300

Domyślnie

"zmienic body na FF"? Nie kumam... Moje body zamierzam zmienić dopiero po śmierci :-) albo operacji plastycznej Duże i ciężkie powiadasz... Zawsze chciałem mieć coś dużego i ciężkiego
    Przed chwilą pobuszowałem sobie po pbase.com i przeglądałem fotki z jednego i z drugiego szkła. Przyznam że te zrobione 100-300 wyglądają troszkę lepiej, ale zdaję sobie sprawę że najwięcej zależy tu od fotografa...

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

jak nie trzeba Ci 2.8 to czemu nie

Domyślnie

Kurcze... Trzeba mi To te 2.8 mnie tak głównie podrajcowało... Lubię fotografować akcję... Masz może jakieś swoje galerie w necie, zrobione tą Sigmą?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na pbase.com znajdziesz sporo zdjęć...

Akcja przy f=2.8? Być może, lecz niekiedy może być za mała GO... Jak znam życie to się skończy na f ok. 8 lub wiecej, tak jak choćby tutaj
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 11-02-2006 o 20:35

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów