Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Eoser po raz kolejny: KRAB

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie Eoser po raz kolejny: KRAB

http://www.pbase.com/szuszyn/crab

efekty dzisiejszej pracy Sergiusza Shushyna czyli eoser'a.
    miałem tą niesamowitą okazję być widzieć uczyć się. no i ********a atmosfera i zabawa - czego chcieć więcej? (samemu robić takie zdjęcia, ot tak)

przy okazji przetresowałem kraba do sesji. po godzinie podawał szczypcami
    martini, a potem poszedł na zachód za ciężkie pieniądze robić karierę w Hollywood.

bebop 'crab master'
    gra i buczy bebop

Coś już napisał Awatar Rootsman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Skoro widziałeś powstawanie tych fotek to mam do ciebie pytanie.
    Ile w tych zdjęciach jest postprocessing'u?

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

praktycznie nic. robilismy wydruki z canona cp200 bezposrednio z aparatu, poszlo tez z polaroida z rb67. w tych fotach do netu zmieniony jest tylko kontrast +20. po prostu dobrze zaświecone...
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

On Feb 11, 2006, at 10:13 AM, Serg Shushyn wrote:
    masz , to dla tego niedowiarka z canon forum, co taki ciekawy jest ile tu jest postprocesu, zarzuce ten plik potem do ogolnej galerii "Crab", teraz niestety nie moge, ob pbase server jest na przerwie technicznej.

od Eosera

zwróćcie uwagę - w jpgu są małe przepały na skórze - czego już w RAWie nie ma. kolory są naprawdę oryginalne - widziałem to na własne oczy, robiliśmy instanty od razu bez żadnego postprocessingu. oczywiście do finalnej wersji do portfolio pewnie trochę pracy by było (nieco wygładzić skórę etc.), ale Serg to jedna z niewielu osób tak dzieląca się wiedzą i ujawniająca szczegóły swojego warsztatu. szkoda, że tacy wartościowi ludzie (dla chcących uczyć się) znikają z tego forum... widocznie taka kolej rzeczy.
    Ostatnio edytowane przez bebop ; 12-02-2006 o 21:13
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    masz , to dla tego niedowiarka z canon forum, co taki ciekawy jest ile tu jest postprocesu
    Heh, widzę że mimo obrażenia się, nadal podczytuje CB ;-) - pozdrawiamy Ale fakt, że co bije z tych zdjęć (na pbase) to ilość "fun" jaki wszyscy mieli z tej zabawy. O perfekcji technicznej nawet nie wspomnę...

Takie pytanie: ten krab był malowany, czy on te kolory ma tak sam z siebie? Co się z nim stało po sesji?

Fajne, te fotki... tak jak ogólnie jego zdjęcia (i ogólnie tzw. "glamour") to kompletnie nie moje klimaty, tak te wywołują uśmiech.. jakoś tak prawie naturalnie... sympatyczne :-D

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Heh, widzę że mimo obrażenia się, nadal podczytuje CB ;-) - pozdrawiamy
    pudło. chyba nie czyta. podesłałem mu linka z ";-)"

Ale fakt, że co bije z tych zdjęć (na pbase) to ilość "fun" jaki wszyscy mieli z tej zabawy. O perfekcji technicznej nawet nie wspomnę...
    i o to chodzi w robieniu zdjęć, tak mi się wydaje...

Takie pytanie: ten krab był malowany, czy on te kolory ma tak sam z siebie?
    krab był taki z natury.

Co się z nim stało po sesji?
    trafił do wody ;-) żyje.

Fajne, te fotki... tak jak ogólnie jego zdjęcia (i ogólnie tzw. "glamour") to kompletnie nie moje klimaty, tak te wywołują uśmiech.. jakoś tak prawie naturalnie... sympatyczne :-D
    zabawa była przednia, to fakt.
    gra i buczy bebop

Coś już napisał Awatar Rootsman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    masz , to dla tego niedowiarka z canon forum, co taki ciekawy jest ile tu jest postprocesu, zarzuce ten plik potem do ogolnej galerii "Crab", teraz niestety nie moge, ob pbase server jest na przerwie technicznej.

zarzucam plik na chwilę do siebie - jak Serg wrzuci to na swoje pbase to usunę i przelinkuję do niego. zwróćcie uwagę - w jpgu są małe przepały na skórze - czego już w RAWie nie ma. kolory są naprawdę oryginalne - widziałem to na własne oczy, robiliśmy instanty od razu bez żadnego postprocessingu. oczywiście do finalnej wersji do portfolio pewnie trochę pracy by było (nieco wygładzić skórę etc.), ale Serg to jedna z niewielu osób tak dzieląca się wiedzą i ujawniająca szczegóły swojego warsztatu. szkoda, że tacy wartościowi ludzie (dla chcących uczyć się) znikają z tego forum... widocznie taka kolej rzeczy.
    hehe Nie jestem niedowiarkiem. Właśnie obstawiałem że efekt to głównie stylizacja i dobrze ustawione, dobrane światło. Świetny przykład jak naprawdę robi się świetne zdjęcia w prosty sposób (dysponując tylko dwoma lampami), ale do tego trzeba mieć talent i wyczucie. Chwała za to Sergiuszowi że zdradza elementy swojego warsztatu, a tobie Bebop zazdroszcze że tam byłeś :-)

Bywalec Awatar kwiatas
    Miasto
    Gdansk

Domyślnie

Mam pytanie jesli mozna: Jesli to nie jest tajemnica jakiego obiektywu uzywal SS do 20D??

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

a co to Serg gryzie? mail jest na stronie można pytać. używa w 90% zdjęć jeżeli nie więcej klasycznego 50mm MkI.
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Pozazdroscic...
    Chylic czola przed mistrzem. Szkoda ze juz tu nie pisuje...
    ...

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów