Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: Zdjęcia ślubne, szeroki kąt, zdjęcia dzieci - jaki wybrać obiektyw?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Zdjęcia ślubne, szeroki kąt, zdjęcia dzieci - jaki wybrać obiektyw?

titit, poniewaz nie masz doswiadczenia i nawet jako takich podstaw na temat obiektywow, to najlepszym wyjsciem bedzie to co Ci tu koledzy powyzej napisali. Obiektyw 17-55 f/2.8 (lub cos "podobnoogniskowego") i lampa, Jak nie masz kasy na C580EX to kup YN565.
    Jest to zestaw minimum, bo jak piszesz zbyt duzo tez nie mozesz zainwestowac. Nikt Cie nie chce przekonywac ze takim zestawem sie nie da. Da sie, ale roznice beda widoczne w stosunku do zestawu 5d2 + 20/1.8 + 50/1.4 + 85/1.8 + 580ex + doswiadczony fotograf. Pewnie w wiekszosci przypadkow zleceniodawca tez zauwazy te roznice. Z drugiej strony to na slubie fotograf to taki maly dodatek i nie kazdy bedzie zawracal sobie glowe jakoscia zdjec, zawsze znajda sie tacy ktorym wystarcza zdjecia "do pokazania cioci". Napisales ze kiedys robilo sie 20D i bylo dobrze. Tak, tylko wtedy byly inne standardy, nie bylo nic lepszego od 20D (a przynajmniej dostepnego dla slobniakow) wiec zdjecia z 20D nie mialy konkurencji. Ja 20 lat temu, zrobilem jeden slub klezanki, Zenit + 58mm + 38mm + lampa, i wszyscy byli zadowoleni (ze mna wlacznie ), co nie oznacza ze zdjecia te spelaniaja "dzisiejsze standardy". Zycze powodzenia, bo oprocz techniki i doswiadczenia liczy sie jeszcze oko (czyli tak zwany "artyzm") a o Twoim my nic nie wiemy. Moze zaskoczysz niestadardowymi kadrami i zagarniesz jaks czesc rynku wyjadacza z mega sprzetem.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie Odp: Zdjęcia ślubne, szeroki kąt, zdjęcia dzieci - jaki wybrać obiektyw?

Tak czytam i czytam ten temat... nie wiem natomiast jaka odpowiedź jego autor chce uzyskać. Jedne odpowiedzi złe, inne także, jeszcze innym dziękuje.

Zauważyłem tylko jedno, autor ma już swój plan co demonstruje z każda odpowiedzią i nic co tu zostaje napisane do niego nie trafia.

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Tak czytam i czytam ten temat... nie wiem natomiast jaka odpowiedź jego autor chce uzyskać. Jedne odpowiedzi złe, inne także, jeszcze innym dziękuje.

Zauważyłem tylko jedno, autor ma już swój plan co demonstruje z każda odpowiedzią i nic co tu zostaje napisane do niego nie trafia.
    Trafia, trafia lecz w 95% ludzi odpowiadających na zadane pytania to ludzie którzy piszą tylko swoje historie życiowe, albo chwalą się tym co oni nie mają albo jak to trzeba się na trudzić aby zrobić w tym czy innym temacie dobre zdjęcia. Większość piszących czasem chce tylko najprostszej odpowiedzi na swoje zadane pytanie. Oczywiście najlepiej jest napisać, że nie wiadomo co autor chce uzyskać za odpowiedź a autor odpowiada najprostszą jaka istnieje w świecie (model, typ, symbole, mogą być ewentualne informacje o jakichś zamiennikach itd.) co do planu to nie mam planu a chcę robić zdjęcia i to jest cały plan, chcę dobrze zainwestować pieniądze te co mam i tu potrzebuję porady.
    Osoby, które skumały bazę o co chodzi to mogę tu pochwalić: szczemat, jasiorzaca, KUBAwo #19, #27, krzysztof20d, Nefron, Arni a później to sama krytyka pod moim kontem bo tego nie rozmumiem albo tamtego nie dosyłam itp. włącznie z takimi tekstami jakie Ty napisałeś
    Pozdrawiam.
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Moze zaskoczysz niestadardowymi kadrami i zagarniesz jaks czesc rynku wyjadacza z mega sprzetem.
    Taki jest plan
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Uprawnienia umieszczania postów