No tak... ale plecak wazy pewnie z 50kg :-)
W ogóle wszyscy sprzedawcy z Kong Kongu są OK, co ponoć wynika z chińskiej natury. Jak słyszałem od ludzi, którzy tam byli, taki sprzedawca jest gotów pół miasta przejechać taksówkami w poszukiwaniu swojego klienta, któremu wydał 50 centów za małoZamieszczone przez asterix
![]()
Panowie wszystko pieknie,ale poprosze o porade.Mam zamiar zakupic 70-200mm 2.8 z IS cena z hong kongu calkiem atrakcyjna bo 5700zl.Tylko teraz czy nie ryzykuje zbyt duzo wysylajac pieniazki.Cena kusi ale obawy pozostaja zy sa to sprzedawcy(podani powyzej)ktorym mozna zaufac bez problemu.Pozdrawiam
A poza tym zobacz na ebay-u ile gość (firma) ma negatywów w stosunku do pozytywów na tle wszystkich przeprowadzonych transakcji. Myślę że ryzyko choć istnieje, jest niewielkie. Obym się nie mylił![]()
Jak zalatwiacie te sprawy??W jaki sposob kase wysylacie i jakie sa prowizje(przelew zagraniczny) noi czy przed czy po transakcji??
5D + L
Zawsze istrnieje ryzyko.. bo..
Sprzet idzie w koncu przez setki km. Paczki wiadomo.. czasem sie przewalaja w przeladowniach - choc pakujacy, wie o tym i ma to na uwadze.
Choc mysle, ze czasem propsotu warto zaufac i w przypadku tych sprzedawcow nie powinno nic zlego sie stac. Oni glownie przesylaja towar na USA, UK i Niemcy
Odnosnie platnosci - paypal (glownie), inne formy platnosci kartami kredytowymi, moneybrookers itd itd. Opcji tak wiele jak sprzedawcow. Trzeba wpierw dogadac szczegoly w mailu.
Konto trzeba w ebay miecto jasne.. moze byc w PL ebay - to nie ma znaczenia - jest to element globalnego systemu eBay
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Witam..Zamieszczone przez Roqfort
A jalby sie nie udalo (czego oczywiscie nie zycze) to clo wynosi okolo 5% i VAT 22% - sciagam kamery z Tajwanu do firmy i stawki sa takie, z Hongkongu pewnie są podobne. co do uczciwości sprzedawców to jak radzili inni, my wysyłamy jednorazowo około 10 000 $ i nie było jeszcze problemów
Pozdrawiam
Artur Starz
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|