Strona 46 z 82 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 814

Wątek: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Flanel - daj spokój, nie tłumacz. Ile razy można? W dodatku: w jakim celu tłumaczyć? Któryś z kolegów napisał wcześniej, że 5D2, 5D3 i 6D to aparaty skończone. I z tą tezą bym się zgodził. A, że każdy dla trochę innego użytkownika? To dobrze, że mamy wybór! Akurat dla mnie ergonomia 6D nie była jakoś szczególnie odpychająca, zaważyły dużo istotniejsze DLA MNIE sprawy.
    Ostatnio edytowane przez jac+ ; 18-05-2013 o 22:46
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Zablokowany

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    ERGONOMIA ( guzików )
    I rozumiem ze to by sprawiło ze bys zrezygnował z auto iso , wysokiego iso i wielu innych na rzecz malego jostika do wyboru af ?:-) da sie przyzwyczaić do nowej ergonomi i co sie okazuje nie jest potrzebne az tyle przyciskow z tylu :-)

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Używaniem 5D2 czułeś się dręczony i poniżany aż tak, że nie zauważyłeś niczego co byłoby "na jego korzyść" i wszystkich, którzy trwają przy wyborze tej puszki uważasz za ślepych

Wsumie to sie dziwie bo akurat po za migawka 1/8000 i joystikiem do punktów af nie znalazłem plusów w mkii.Aczkolwiek ważniejsze sa dla mnie inne rzeczy które 6d ma zdecydowanie lepsze.

Czyli kupujący 5D3 to z kolei lekkomyślnie przepłacający aż ponad 4kafle tylko za nie "w 100% idealny" AF i drugie gniazdo kart pamięci, zamiast kupować 2 x 6D

Tak jak pisalem mkiii to inna klasa aparatow i porownywanie go do tych dwóch nizszych modeli jest w sumie bez sensu.I za kazdym razem pisalem ze jest lepszy pod każdym względem...ale jesli ktos sie zastanwia nad 6d i mkii to raczej nie dorzuci jeszcze raz tyle do mkiii.

Bezgraniczne uwielbienie dla nowego narzędzia pracy spowodowało, że język Ci się plącze a wszystkich którzy kupują co innego uważasz za głupców Ochłoń i wyluzuj

Co do jezyka to autokorekta w slowniku w tel potrafi zrobic psikusy ale spoko przynajmniej masz jak sie popisać i pokqzac jaki to jestes mądry :-)
    --- Kolejny post ---

Parę stron wcześniej jac+ podał w tym wątku swoje powody.
    Jak siade do kompa to az poszukam i po prostu dziwię sie bo mialem jedną i druga puszkę dzięki czemu wiem na ktorej sie pracuje lepiej i ktora ma większe możliwości oczywiscie dla mnie :-)

Pozdro :-)

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Flanel - daj spokój, nie tłumacz. Ile razy można? W dodatku: w jakim celu tłumaczyć?
    Bo znam tego jegomościa osobiście i bezwstydnie go podpuszczam :-)

Wysłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez lysy1980 Zobacz posta
    I rozumiem ze to by sprawiło ze bys zrezygnował z auto iso , wysokiego iso i wielu innych na rzecz malego jostika do wyboru af ?:-) da sie przyzwyczaić do nowej ergonomi i co sie okazuje nie jest potrzebne az tyle przyciskow z tylu :-)
    Nie każdy używa Auto ISO/ja np. nie używam w ogóle/,nie każdy potrzebuje wysokiego ISO/jac+ np. nie potrzebuje/, a wygoda użytkowania to też bardzo istotna dla wielu użytkowników rzecz.

Jak siade do kompa to az poszukam i po prostu dziwię sie bo mialem jedną i druga puszkę dzięki czemu wiem na ktorej sie pracuje lepiej i ktora ma większe możliwości oczywiscie dla mnie :-)
    Ja mam nadal 5D2, próbowałem 6D i trochę dziwię się tym, którzy dokonują takiej zamiany jak Ty ale ich nie wyśmiewam.

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez flanel Zobacz posta
    bo znam tego jegomościa osobiście i bezwstydnie go podpuszczam :-)
    mocne

Ostatnio edytowane przez jac+ ; 19-05-2013 o 00:26
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Zablokowany

Flanel juz taki jest ze lubi puszczać smrodek choć sam by postąpił inaczej niz pisze :-)
    No i nie dziwie sie ze nie używasz auto iso bo w 5dmkii ono poprostu nie działa i nie da sie go używać :-) a w 6d i mkiii działa wybornie :-)
    Tak czy siak mkii po za ergonomia ktora jest lepsza i migawka nie ma nic lepszego w sobie...
    Ale jak ktos pracuje w studiu i nie robi reporterki to mu wystarczy.w każdych innych warunkach 6d wypada lepiej.
    Jac+ co zdecydowalo o wyborze mkii ? Bo nie dokopalem sie albo nie zauważyłem gydzie to jest napisane.

Pełne uzależnienie

Tylko cztery strony wstecz:
    Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    1. Od 2 lat 5D2 był tą zabawką, która była wręcz moim marzeniem. Taki w EOS 3 w wersji cyfrowej (tak to widzę).
    2. W pełni magnezowa obudowa. Pomimo, że nie potrzebuję aż takiej trwałości, to po prostu lubię takie duże, masywne puszki.
    3. Wyższa ostrość na niskich ISO. Być może w granicach błędu statystycznego, ale zawsze. Wysokie ISO ma dla mnie mniejsze znaczenie.
    4. Migawka 1/8000. Jasne stałki mam dopiero dwie, ale to ich dziś coraz częściej używam. Filtr ND, czy PL nie jest moim stałym akcesorium. W tym wypadku wolę 1/8000 + jasne szkło, niż 1/4000 i ciemne szkła. Wiecie o co mi chodzi.
    5. Cena. Bez sprowadzania z DE lub USA: 6300zł za całkowicie nowy i sklepowy aparat.
    6. I jeszcze jedna rzecz, którą bardziej "czuję" niż "wiem"... Przejrzałem sobie budowę wewnętrzną 5D2 i 6D pod względem sposobu montażu wnętrza i rozmieszczenia taśm i innych "bebechów". 5D2 jest moim zdaniem bardziej przejrzysty w tej kwestii i lepiej rokuje na długą eksploatację. Jednak tak jak pisałem wcześniej: nie znam się na tym. To bardziej odczucie niż wiedza.
    7. Jeśli jednak dokonałem złego wyboru to zawsze jest 10 dni na zwrot do sklepu

Miasto
    Gdynia

Flanel juz taki jest ze lubi puszczać smrodek choć sam by postąpił inaczej niz pisze :-)
    Sęk w tym drogi kolego że nigdzie nie napisałem JAK BYM POSTĄPIŁ

Fantazja kolegę ponosi

Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Tylko cztery strony wstecz:

Szkoda prądu drogi kolego. Szkoda prądu

Zablokowany

Znam Cie nie od dziś

Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Strona 46 z 82 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów