Ok, zmęczyło mnie już to pisanie o wyborze, bo jest coraz mniej merytoryczne. W tym wątku, przed zakupem - kończę - ustosunkuję się po zakupie. Tylko jedno sprostowanie - to jest wątek właśnie o wyborze FF Canona. Dla użytkowników jest właściwsze np. "5D mk III w praktyce".Wiem, że każdy z modeli będzie przeskokiem z mojego 40D. Nie wątpię też, że nawet wysłużony i zasłużony mk I dawałby lepszy obrazek niż to co mam. Lecz jeśli od wielu osób słyszałem o problemach mk II z autofokusem, że wstrzymują się z FF, że czekają na poprawiony model - a tych głosów - mniej lub bardziej wiarygodnych, jest niemało - przypomina mi się, bodaj żydowskie, przysłowie: "jeśli ktoś ci powie, że jesteś osłem, zignoruj to, ale jeśli ci to powie 10 osób - idź i kup sobie siodło"AF to jedno, a wysokie ISO przy wieczornych i nocnych zdjęciach to drugie. Mogłoby wyjść na 6D (i nie zarzekam się, że tak się nie skończy), ale całościowo piątki są lepsze, a spośród nich - ta obecnie najnowsza. I tak każda FF jest za droga
Aha - i - dotyczy całości - moim zdaniem
Pozdrawiam