Nie widzę takiego zafarbu, czasem może za ciepło oddawał daną scenę, ale suwaczek WB załatwiał wszystko
Sporadyczne przypadki
Za to w 5D II częściej musiałem korygować kanał czerwony
Ostatnio edytowane przez tkosiada ; 17-08-2014 o 23:32
Masz skalibrowany monitor? To zajrzyj tutaj:
Canon EOS 6D ISO Noise Comparison
Poczekaj aż się wszystko załaduje (musi być pod zdjęciem widoczna lista aparatów wraz z różnymi wartościami ISO) i wtedy możesz sobie sprawdzać kolory.
Metodologia: About the Camera ISO Noise Tests
Z tego co ja widzę na swoim monitorze to kolory z 1D X, 5DIII i 6D są praktycznie na tym samym poziomie, natomiast 5DII daje bardziej "sprane" kolory (już nie wspominając o większym zaszumieniu). Najlepiej to widać na "Green" czyli kolorze zielonym. Żeby takie kolory uzyskać na 6D, to najprawdopodobniej wystarczyłoby wybrać z menu aparatu jako "Styl obrazów" "Neutralny" czyli "Naturalne, przygaszone kolory. Dobry do edycji obr. z komput.".
Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 18-08-2014 o 00:48
Nie wiem jak wyglądają jpg, bo ich nie używam, ale obróbka rawów jest dla mnie po przesiadce z 5d2 nieporównywalnie przyjemniejsza. Nie mówię tutaj o możliwości wyciągania z cieni, bo to oczywiste, ale i uzyskanie satysfakcjonującej mnie kolorystyki jest dużo łatwiejsze.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Czy do sportu 6d sie nadaje?
Dodatkowo do 7d czy odrazu 5diii
Ostatnio edytowane przez evjann ; 19-10-2014 o 18:13
Dzięki za cenne wskazówki
Wszelkie zasady i reguły mówią:
Kup najlepszy sprzęt na jaki Ciebie stać, nawet z lekkim minusem.
Oszczędzisz sobie wyrzutów typu: a moglem kupić.
U mnie to działa.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner