Pokaż wyniki od 1 do 10 z 814

Wątek: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Ja miałem długo 5DII i polubiłem go, a zdecydowałem się na 6D jednak dla lepszego obrazka. 5DIII mnie nie kusi, bo mam na co wydać nadmiar pieniędzy - w końcu wakacje wkrótce
    Nie pisz mi prosze ze moje 5d2 juz nie jest najlepsze na swiecie i ze coś ma lepszy obrazek:-)

6d to świetny aparat ale ergonomicznie 5d wygrywa dlatego ciulam na mk3 :-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Nie pisz mi prosze ze moje 5d2 juz nie jest najlepsze na swiecie i ze coś ma lepszy obrazek:-)
    no to nie napisze

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    6d to świetny aparat ale ergonomicznie 5d wygrywa dlatego ciulam na mk3 :-)
    to nie jest do konca oczywiste.

w porownaniu pomiedzy 5D mkII a 6D na pewno ten pierwszy wygrywa w momencie, gdy zaczynamy rozmowe o szybkiej zmianie punktow AF lub korekcie kompensacji flesza (obie rzeczy na pewno bardzo wazne w kotletografii).

ale 6D dzieki mniejszej wadze i ogolnym gabarycie (nadal mam oba - w przywyklej do 6D rece korpus 5D mkII jest wielki) jest fajniejszy w podroz czy calodzienny plener w naturze. i jakos tak, przynajmniej w moim przypadku, lepiej lezy... ale to sa kwestie mocno subiektywne i zalezne od przyzwyczajen - jak ktos od lat klepie 1D, to 6D mu w lapie nie bedzie pasowal, chocby skaly sr*ly
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 25-04-2014 o 13:21
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

to nie jest do konca oczywiste.
    w porownaniu pomiedzy 5D mkII a 6D na pewno ten pierwszy wygrywa w momencie, gdy zaczynamy rozmowe o szybkiej zmianie punktow AF lub korekcie kompensacji flesza (obie rzeczy na pewno bardzo wazne w kotletografii).
    ale 6D dzieki mniejszej wadze i ogolnym gabarycie (nadal mam oba - w przywyklej do 6D rece korpus 5D mkII jest wielki) jest fajniejszy w podroz czy calodzienny plener w naturze. i jakos tak, przynajmniej w moim przypadku, lepiej lezy...
    Tu masz racje. Przy zabawie 5d bierzesz 6d i o jaki maly :-) ale potem wracasz do 5d i nagle ale kloc. Ale mi te gabaryty klockowe pasuja. Kwestia gustu.
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 25-04-2014 o 13:22

Uprawnienia umieszczania postów