Cytat Zamieszczone przez marcar Zobacz posta
Jestem przypadkiem, który zamienił 5dmkII na 6D. Za niewielką (wówczas) dopłatą zyskałem nowy aparat z po prostu - lepszą matrycą - (ISO, subiektywnie oceniany DR). Do tego kilka przydatnych gadżetów jak bardzo fajna i dobrze działająca funkcja Auto ISO i mimo wszystko lepszy (rzadziej mylący się) AF. Decyzji nie żałowałem nawet przez minutę.

Do "kierunkowego wybieraka" można się przyzwyczaić, choć szczytowe osiągnięcie ergonomii to na pewno nie jest, a braku czasu 1/8000 sek raczej nie odczuję. Mniejsza waga to dla mnie akurat zaleta. Innych "wad" w stosunku do 5mkII nie widzę.

Tak całkiem szczerze mówiąc, to jeżeli ktoś wybiera używany 5dmkII zamiast nowego 6d - potrafię zrozumieć tylko argument ceny (czyli że jednak ta różnica zł ma znaczenie). I to jest ok, normalna sprawa.
ok ale czy sprawa by się miała tak samo do 5d mk III ? tzn czy za dopłatą mając 6d zmieniłbyś na niego ? czy różnice są żadne i to ten sam aparat jedynie z gorszą ergonomią i ale taka samą jakościa zdjęć ? wiem że szkło jest najwazniejsze no ale...