-
Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?
Do 6d z wifi i maszt, podchodziłbym raczej "nieśmiało"...opcja b. fajna. Zapewnia wiele wygody, ale programik canona(lub nie) eos remote raczej za dużo ustawień nie ma. No i najważniejsza rzecz - po ok minucie rozłącza połączenie a przywrócić je można tylko z body(6d). Kiedyś bawiłem się dslr controllerem i tam przynajmniej było wszystko po kablu. Na 6d takiego połączenia nie testowałem, bo nie jest mi to potrzebne przy moich zdjęciach.
Szczęśliwego Nowego!!!
Ps moja rada dla autora wątku. Samodzielnie potestuj body. Pożycz/wypożycz. Sprawdź ergonomię, jakość zdjęć, współpracę it. W tabelkach i testach to w większości suche dane, które nie zastąpią własnych testów. Niedawno miałem dylemat jaką pełną klatke wybrać. Wybór padł na 6d. Dlaczego? Wygląd(mniejszy, lżejszy - niewiele większy od 650d, który użytkuje Żona). współpraca ze speedlightami, ergonomia(fajniejszy uchwyt). Wyższe, użyteczne iso, Co mi brakuje? Sterowania jak w 5d mk2(przyzwyczajenie jednak robi swoje), brak przycisku WB?!!!(dla mnei to porażka). i chyba tyle.
Wybrałem i problem z zastanawianiem się mam z głowy i robię zdjęcia.
Jeszcze raz pozdrówka. Miłej ZABAWY!
Uprawnienia umieszczania postów