"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To ciekawe. Wypowiadam sie nie piszac bzdur wiec nie wmawiaj mi takich rzeczy. Wiekszych maruderow tu sie czyta. Ale chyba tutaj juz nie wolno wlasnego zdania napisac bo zaraz sie jest branym za trolla. Napisz w regulaminie ze nie wolno sie wypowiadac. Zostana sami admini. Nie ciagnijmy tematu. Pozdrawiam
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Powiedzcie czy kolory i obrobka obrazkow z 5d mk3 lub 6d jest znacznie latwiejsza niz z 5d mk1?
Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
Wszyscy piszą o tej czerwieni, a ja w swoim mark ii za nią tęsknię. Na skórze czasem wychodzi mi paskudny pomarańcz przy rozjaśnianiu jasnych partii obrazu. Zwłaszcza przy oświetleniu sztucznym i w mocnym cieniu w świetle naturalnym.
6d daje za ciepły kolor w sztucznym oświetleniu jak dla mnie. Zrobiłem korekcję bw w stronę niebieskiego i po wczorajszym weselu widzę że jest ok. W 5dII nie miałem takiego problemu. No ale i tak wole 6dPiątka w mojej torbie to teraz tylko dodatek