Strona 51 z 82 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 814

Wątek: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Nie ma zbyt czerwonej skóry, zbyt mocnego nasycenia w czerwieniach/magencie
    W takim razie kup nikona

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Ja fotografuje 5D i jakos nie mam tego o czym piszesz moze dlatego ze poprawnie mam ustawiony aparat i balans bieli
    Oh dziękuję Ci za to cenne pouczenie mnie w sprawach koloru :-)

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Bo *******ami sie zajmujecie jak kobitki:cool:
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie

Bo *******ami sie zajmujecie jak kobitki:cool:
    Chłopie, odezwałeś się jak obruszony użytkownik jednego aparatu, któremu użytkownik innego aparatu powiedział (po paru latach użytkowania 5D Mark II), że porównując obie lustrzanki dostrzega taką różnicę. A to naprawdę nic osobistego - i nie jest to taki zupełny drobiazg, jak chcesz sugerować. Z mojego punktu widzenia zmiana jaka przyszła w 6D, o której napisałem (zdaje się "problem" z nasyconymi czerwieniami w 5D zgłaszali jeszcze inni użytkownicy tu na CB), bardzo ułatwia pracę z obrazem, bo nie muszę ciągnąć suwaka tinty i nasycenia, żeby surówka (niezależnie z jakimi parametrami została wykonana) zaczęła nadawać się do dalszej edycji.

Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Chłopie, odezwałeś się jak obruszony użytkownik jednego aparatu, któremu użytkownik innego aparatu powiedział (po paru latach użytkowania 5D Mark II), że porównując obie lustrzanki dostrzega taką różnicę. A to naprawdę nic osobistego - i nie jest to taki zupełny drobiazg, jak chcesz sugerować. Z mojego punktu widzenia zmiana jaka przyszła w 6D, o której napisałem (zdaje się "problem" z nasyconymi czerwieniami w 5D zgłaszali jeszcze inni użytkownicy tu na CB), bardzo ułatwia pracę z obrazem, bo nie muszę ciągnąć suwaka tinty i nasycenia, żeby surówka (niezależnie z jakimi parametrami została wykonana) zaczęła nadawać się do dalszej edycji.
    Chwała Ci za to, jednakże polska mentalność do negowania tego co stare jest nagminna, tutaj także

Ciesz się i rób zdjęcia

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Chwała Ci za to, jednakże polska mentalność do negowania tego co stare jest nagminna, tutaj także
    Jednego czego nie rozumiem to co ma mentalność do kolorów? Może zwyczajnie nie ma się co obrażać na to, że ktoś przedstawia tu suche fakty - nawet jak nie zgadzają się z naszym oglądem rzeczywistości i nawet jeśli są subiektywne .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Równie dobrze można napisać - polska mentalność do ślepego wychwalania tego, co się posiada...

Miasto
    Chełmno

Nie obrazam sie tym bardziej nikogo nie obrazam ale gadacie tak jakby nie dalo sie w sofcie poprawic wb. Kolejna sprawa wole miec statszy aparat i robic zdjecia jak miec nowy i pisac o nim na forum 24 na dobe

Pełne uzależnienie

Nie obrazam sie tym bardziej nikogo nie obrazam ale gadacie tak jakby nie dalo sie w sofcie poprawic wb. Kolejna sprawa wole miec statszy aparat i robic zdjecia jak miec nowy i pisac o nim na forum 24 na dobe
    Oczywiście że się da. Ale nawet po korekcie kolor z 6D wygląda przynajmniej o pół ząbka lepiej od koloru z 5D Mark II - przynajmniej dla mnie. Jak pamiętam że zawsze miałem problem z czerwienią na twarzach na 5D, zwłaszcza na salowych fotach ślubnych (wykładu o użyciu balansu bieli, lampy i innych duperelach mówię Ci od razu możesz mi oszczędzić), to na 6D obrazki wychodzą po prostu gotowe. Więc jest to zaleta.

Miasto
    Chełmno

Byc moze ja tak aptekarsko do sprawy nie podchodze a obrazek z mk2 wg mnie obrabialo sie przyjemnie

Strona 51 z 82 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów