Pokaż wyniki od 1 do 10 z 814

Wątek: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    5D2 dziś trafił w moje ręce. Kilka uwag na gorąco... Obudowa jakościowo zbliżona do 50D. Kółka chodzą pewnie, precyzyjnie, ale mam wrażenie, że mniej płynnie (twardsze odczucie kolejnych pozycji kółka). Widok z matówki = multikino lub inny silverscreen Wgrany soft 2.1.2. Z podpiętym 17-40L środkowy punkt AF trafia w ciemnej łazience, bez żadnego problemu, czy bezwiednego jeżdżenia soczewkami. Punkty skrajne boczne ostrzą też bez problemu. Dźwięk układu migawka/lustro: KONKRETNY Testy trwają i wszystko wskazuje na to, że się zaprzyjaźnimy .
    Pozwole sobie napisać (nie w temacie) że podobne odczucie miałem po przesiadce tyle że z 30D na 5D3, tylne koło w 5tce w porównaniu z 30D chodzi głośniej i nazwijmy to mniej "jednolicie" niż w 30D tzn. raz głośniej, raz ciszej. Nawet w strachu czy wszystko jest w porządku posiadaczy tegoż sprzętu się pytałem czy to norma ... wiem, wiem zakrawa to na psychoze - coś w deseń wątku o odciskach palców na ekranie nowego aparatu

Czas płynie nieubłaganie i w zamian za ogrom nowych funkcji i jakości obrazu, jakby jakość "mechaniczą" trochę w dobie kryzysu zaniedbywali?
    Jak wątku o CSI: NY i odciskach - to zwykłe narzedzie pracy nie "wychuchane" arcydzieło to podziwiania w gablocie za szybą, więc - ot taka luźna dygresja.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 18-05-2013 o 13:33

Uprawnienia umieszczania postów