galeryjka...
Witajcie,
dużo jest pisane odnośnie fotografowania, a jak pomiędzy modelami 5D mark II, a 6D wyglądają różnice w kwestiach filmowania.
Zastosowanie do kręcenia krótkich form, reklam etc.
Mam zamiar stosować szerokie szkła, dynamiczne ujęcia, wykorzystanie światła zastanego, ale też przejścia z ciemnego w jasne itp.
Wg testów na necie na wysokich iso jest znaczna różnica na plus 6d.Canon 6D vs 5DII - Is the 6D worth the extra cost & why? Comparison Tutorial - YouTube
Poprawili też (podobno) kwestię płynności ruchu i jakość kodeka.
Piszę "podobno" ze względu na to, że sam nie porównywałem - czytałem jedynie opisy.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Miałem przyjemność bawić się tym 6D na targach w Łodzi, a że nikt mnie nie ganiał to spokojnie się nim pobawiłem. 6D było podpięte z 35L i jak dla mnie body zaskoczyło mnie pozytywnieDziwnie lekka konstrukcja (takie wrażenie)... w ręce pasuje i trzyma się pewnie. Ten krzyżak chodził bardzo płynnie (chyba był już lekko wyrobiony...) sterowało się nim b.dobrze i przyzwyczaić można się już po kilku minutach. Jedynie sprawia wrażenie takiego tandetnego, który ma chęć się zaraz rozsypać. AF celował bezbłędnie i szybko. Menu aparatu bardzo czytelne - szybko się po nim można poruszać. Powiem szczerze że mimo negatywnego podejścia do tego body stwierdzam że zaczynam się bardzo zastanawiać czy aby go nie kupić, zamiast 5DMMII. Gwarancja Canona obejmuje ile klapnięć na migawkę w 6D ?
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
http://www.canon-board.info/autoryzo...igawkiz-88344/
A wrażenie tandetnego to sprawia 60D a nie 6D![]()
Gorsze niż w 5d2? Żart jakiś?
Dzięki za linka
Wszędzie oszczędzają, więc i wykonanie będzie szło w najgorsze
Boczne punkty były jak najbardziej używalne. Nie zauważyłem żadnej różnicy między środkowym a bocznym punktem... To że jest ich mniej nie znaczy że nie wystarczy. Jeśli każde 6D + 35L chodzą tak jak to na targach to kupować i robić fotki. Ja osobiście z młodszych cropowych body korzystałem z bocznych punktów i były bardzo przydatne. W 6D też nie sprawiały żadnego problemu. nie wiem jak w miejscach bardziej ociemnionych ale na czarnym tle tyłu monitorów dawały radę..
Ostatnio edytowane przez Morfii ; 24-03-2013 o 11:23
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej