Strona 30 z 82 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 814

Wątek: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

No w 5D MKI jest gwarancja wymiany pierwszej migawki do 100 tyś. klatek bez względu na wiek. Mi padła po 18 tyś. i wymienili za free. Ciekawe co będzie w 6D z wytrzymałością migawki jeśli w 5D była gwarantowana do 100 tyś a wcześniej padała. Czas pokaże.

ehh i znowu wojna który lepszy.....
    Ten który robi kawę rano gdy przy -5 C stoję na dworze starając uchwycić złota godzinę. Naprawdę to jest najbardziej istotna funkcja jaką wtedy potrzebuje i nie interesuje mnie czy matryca jest nowsza czy starsza i czy mam 5 czy 6 z przodu korpusu. 5d mk2 robi zdjęcia i będzie robić do czasu jak się popsuje, 6 D także ale sam odpowiedz sobie na pytanie czy będziesz spał spokojniej mając najnowszy sprzęt czy może nowy obiektyw. Dla mnie 6d nie oferuje niczego na tyle lepszego aby zmieniać 5 d mk 2 na niego. Jest porostu dopracowanym Mk2 czyli takim jakie 5d powinno być od początku i tyle. A jeżeli chodzi o matrycę to naprawdę jak zobaczę to znacząca przewagę to dam znać bo na razie do iso 800 to naprawdę trzeba czepiać się by znaleźć przewagę 6d. Jak potrzeba wyższych iso to kupuj 6d jak nie to zastanów się jakie obiektywy ci potrzebne. Nowy użytkownik systemu powinien skusić się na 6 i być zadowolony.

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez mierkiewiczm Zobacz posta
    No w 5D MKI jest gwarancja wymiany pierwszej migawki do 100 tyś. klatek bez względu na wiek. Mi padła po 18 tyś. i wymienili za free. Ciekawe co będzie w 6D z wytrzymałością migawki jeśli w 5D była gwarantowana do 100 tyś a wcześniej padała. Czas pokaże.

przeczytaj to

Dzię miałem okazję mieć w rękach 6d. Nawet udało mi się zrobić kilka zdjęć
    Miałem okazję pracować głównie z serią xxd i xd. Zmiana klawiszy w 6d może jest do przeskoczenia, ale najbardziej mnie boli sposób wybierania punktów AF. imho jest tragicznie.
    Podpiąłem 85L i muszę stwierdzić że nie warto przesiadać się z 5d ii na 6d. Otrzenie było zdecydowanie pewniejsze na 5d.
    6d mnie rozczarował. Pomijam wysokie ISO, bo na tak wysokich czułościach nie będę pracował.
    Ostatnio edytowane przez sebfoto ; 19-01-2013 o 23:18
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Bywalec
    Miasto
    Śląsk i Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez IsweepI Zobacz posta
    ehh i znowu wojna który lepszy.....
    Nowy użytkownik systemu powinien skusić się na 6 i być zadowolony.
    czy ja wiem czy powienien...
    jako nowy uzytkownuk systemu skusilem sie pare miesiecy temu na 5dmk2 pomimo ze moglme czekac na niby cos lepszego, ja tam uważam ze 5dmk2 jeszcze dlugo bedzie niezla alternatywa w stosunku do innych aparatow, wysokie ISO to nie wszystko, ja czesto robie na ISO 100 a i 50 spokojnie daje rade w sloncu na sniegu
    nie wszyscy fotografuja w piwnicy przy świeczce
    pozdrawiam

Przemek

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

5dmk2 można spokojnie już szarpnąć nowego za 6850zł

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

to bardzo dobra cena, też wczoraj szukałem. Myślałem o MKIII ale to 4 tyś ekstra ! sam już nie wiem
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Uzależniony

kwestia potrzeb za te dodatkowe 4k można sobie sprawić inny fajny prezent - np używane 35 1.4L

Miasto
    Chełmno

Myślałem o Sigmie 35/1,4

Początki nałogu Awatar Kosmo

Dużo dobrego zostało napisane na tej stronie. Kwestia wymiany samego body zależy od potrzeb samego fotografa. Świadomego fotografa. Ja jak bym nie robił ślubów i ptaków nadal pozostał bym przy starym bardzo dobrym 5D. Jednak wiele godzin spędzonych w słabych warunkach oświetleniowych pokazuje słabości poszczególnych body i każda nowa puszka jest jak zbawienie. Daje wycisnąc z fotografii o wiele więcej niż dotychczas. 5D III pozwala przełamac pewną granicę, której I i II nie dały już rady przeskoczyć. Ja osobiście zdecydowałem się na III, bo w końcu będę mógł w pełni wykorzystać piękny obraz pełnej klatki w fotografii ptaków i dalej wyciskać z puszki to co fabryka dała w ślubnej.
    Jeśli ktoś nie potrzebuje specyficznych funkcji jakie daje III spokojnie warto rozważyć 6D i np dodatkowe szkło. Tu liczy się obrazek, a ten jest identyczny jak w III więc dopłacać chyba nie ma sensu.

Jak się ma 5D i pracuje do iso800 bez szybkich akcji - nie warto kupować nic nowego
    Jak się ma 5D II i wystarcza - nie warto kupować nic nowego
    Jak się chce kupić nowe 5D II lub 6D wybrał bym 6D. Jak wystarczy używane to 5D II + szkło

Jak czujesz, że brakuje Ci czegoś w w/w warto rozważyć nowe body. Wybór 6D czy 5D III ? Musisz podumać czy Ci potrzebne i kupić. Nikt raczej takiej decyzji za nikogo nie podejmie.

Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Dużo dobrego zostało napisane na tej stronie. Kwestia wymiany samego body zależy od potrzeb samego fotografa. Świadomego fotografa. Ja jak bym nie robił ślubów i ptaków nadal pozostał bym przy starym bardzo dobrym 5D. Jednak wiele godzin spędzonych w słabych warunkach oświetleniowych pokazuje słabości poszczególnych body i każda nowa puszka jest jak zbawienie. Daje wycisnąc z fotografii o wiele więcej niż dotychczas. 5D III pozwala przełamac pewną granicę, której I i II nie dały już rady przeskoczyć. Ja osobiście zdecydowałem się na III, bo w końcu będę mógł w pełni wykorzystać piękny obraz pełnej klatki w fotografii ptaków i dalej wyciskać z puszki to co fabryka dała w ślubnej.
    Jeśli ktoś nie potrzebuje specyficznych funkcji jakie daje III spokojnie warto rozważyć 6D i np dodatkowe szkło. Tu liczy się obrazek, a ten jest identyczny jak w III więc dopłacać chyba nie ma sensu.

Jak się ma 5D i pracuje do iso800 bez szybkich akcji - nie warto kupować nic nowego
    Jak się ma 5D II i wystarcza - nie warto kupować nic nowego
    Jak się chce kupić nowe 5D II lub 6D wybrał bym 6D. Jak wystarczy używane to 5D II + szkło

Jak czujesz, że brakuje Ci czegoś w w/w warto rozważyć nowe body. Wybór 6D czy 5D III ? Musisz podumać czy Ci potrzebne i kupić. Nikt raczej takiej decyzji za nikogo nie podejmie.
    Fotografuję Classic'em już prawie 6 lat i nauczyłem się z niego korzystać na tyle , że jego wady mi nie przeszkadzają. Chodzi o odrobine lepszy obrazek i wyższe użyteczne ISO, dlatego pewnie kupię MKII bo 6D dla mnie za mocno wykastrowany a samo ISO to nie wszystko niestety. 5D MKIII kusi wreszcie porządnym AFem, aparat kupuje sie na lata z drugiej strony dopłacić 4 klocki za AF nie uśmiecha mi się powiedziawszy bo ten w 5DMKI/MKII mi odpowiada.
    Ostatnio edytowane przez crazy ; 23-01-2013 o 16:17

Strona 30 z 82 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów