Pokaż wyniki od 1 do 10 z 814

Wątek: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Mam takie pytanie, czy 6D ma ten sam rodzaj akumulatorów co 7D ?

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Mam takie pytanie, czy 6D ma ten sam rodzaj akumulatorów co 7D ?
    tak, ale zamienniki które normalnie działały mi z 7D tu nie pokazują poziomu naładowania (brak komunikacji z accu), niemniej mozna robić zdjęcia normalnie, tylko nie wiadomo kiedy padnie...

Mam 6D (wybrałem świadomie zamiast 5D mk II i 5D mk III). AF jest naprawdę dobry, ostrzy przy bardzo kiepskich warunkach, praktycznie w ciemności. Dodatkowym atutem są rzeczy takie jak cicha migawka, niesamowita jakość zdjęć (szum minimalnie mniejszy niż w 5D mk III), dodali auto iso z wyborem czasu granicznego zmiany. Przy pracy w studiu wifi to bajka. Klient sobie siedzi i spogląda na ekran, a ja sobie mogę trzaskać bez kabli. To co jest napisane na papierze to jedno, a jak się tego używa to drugie. Jak dla mnie obecnie jedynym minusem tego aparatu są plastikowe, miękkie JPGi. Radzę nie słuchać osób, które piszą o tym aparacie nie mając go w rękach. Najlepiej pójść do sklepu ze swoimi kartami i trzasnąć każdym kilka fotek. Jeśli chodzi o jakość zdjęć (dla mnie priorytet), to 6D wygrywa minimalnie z 5D mk III, a 5D mk II jest już daleko w tyle jeśli chodzi o wysokie ISO (AF również).

Uprawnienia umieszczania postów