Pokaż wyniki od 1 do 10 z 814

Wątek: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Widok wątkowy

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    do czytających bez zrozumienia, gdzie ja napisałem że 6d niszczy 5d III? napisałem że zniszczył opcję zakupu 5 III bo na wysokich iso szumy są bardzo zbliżone (niedługo będę robił porówanie z 5 III zdjęć w tych samych warunkach dla iso >6400) a to parametr dla mnie kluczowy, wiec nie widze sensu wydawać o 4000 więcej. Dziękuję za wypowiedz i proszę nie wkładać mi w cytaty rzeczy których nie powiedziałem...
    Wojtku, bez nerwow Kilka osob (w tym ja) zrozumialo ze 6D niszczy 5D3 pod wzgledem ISO. To samo wyczytalem u Ciebie na fejsie ale nie wdawalem sie w dyskusje. Moze troche zagmatwanie to napisales i stad nieporozumienia?

Dla jasnosci. Roznicy w jakosci obrazka pomiedzy 6D a 5DIII nie ma zadnej moim zdaniem. Natomiast te dwa aparaty dosc mocno roznica sie pod wzgledem szumow z 5D2. Jesli ktos nie widzi roznicy to znaczy ze nie uzywal ISO wiekszego niz 1600 .. lub potrzebna wizyta u okulisty Roznica w AF, ogolnej szybkosci puszek itd jest oczywiscie na korzysc 5D3, ale do koncertow zapewne niczego nie zabraknie w 6D.

Co do 7D - to dobry aparat, ale to nie ta polka jakosci obrazka. Roznica do 6D (i 5D3) jest nie do opisania. Zreszta 5D2 tez wypada lepiej. Oczywiscie posiadacze 7D beda twierdzili inaczej, ale maja prawo zaklinac rzeczywistosc jesli dzieki temu czuja sie lepiej
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 09-01-2013 o 23:37

Uprawnienia umieszczania postów