nie rozumiem zgryźliwości i przytyków osobistych, dobre zdjęcia robiłem 7d, zapewniam, 6d mam od doby więc nie mam dużo fotek, chrzest przejdzie w weekend bo piątek i sobota są u mnie dniami roboczymi, jak koniecznie chcesz mnie pokarcić za to, że nie umiem zdjęć robić to znajdź mnie sobie na fejs-zbuku choćby, albo w stopce masz adres mojej www (nie aktualizowanej od wieków ale fotki z 7d są). Ale każdy przeciętny użytkownik aparatu fotograficzniego potrafi dostrzec róźnicę między plastyką ff, a cropa. Co do konkretów to mam wrażenie że af w 7 jest dość zawodny, szumy na iso powyżej 3200 są nieakceptowalne (tak naprawde to starałem sie nie przekraczać 2000), za to na pewno mogę pochwalić 7d za wytrzymałość i pancerność konstrukcji (właśnie z serwisu dostałem info że moja 7 przeżyła 288 tyś klepnięć, a migawka dalej chodziła jak na poczatku) Pewnie za kilka dni po pierwszych testach roboczych 6D będę mógł napisać więcej ale zaczepki w stylu pokaż zdjęcia jak jesteś taki mądry będę ignorował bo są dziecinne...
do czytających bez zrozumienia, gdzie ja napisałem że 6d niszczy 5d III? napisałem że zniszczył opcję zakupu 5 III bo na wysokich iso szumy są bardzo zbliżone (niedługo będę robił porówanie z 5 III zdjęć w tych samych warunkach dla iso >6400) a to parametr dla mnie kluczowy, wiec nie widze sensu wydawać o 4000 więcej. Dziękuję za wypowiedz i proszę nie wkładać mi w cytaty rzeczy których nie powiedziałem...