-
Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?
No teraz to bijemy pianę - chyba niepotrzebnie, Koledzy
. Jest dyskusja - co wybrać z obecnie dostępnych FF Canona i dlaczego. Swoją opinię wyraziłem - raczej wezmę 5D mk III. I nie neguję tu przecież zalet wcześniejszych piątek oraz szóstki (a czuję, jakby niektórzy wzięli sobie do serca, jakobym przynajmniej ich sprzęt wykpiwał...
) , ale po prostu uważam, że jeśli w danym momencie czasowym kupuje się sprzęt, to jeśli można - należy wybrać najlepiej, by kupiony model służył długo i dobrze, by nie było powodów do narzekania. Wszystkie modele FF, czy za 7000, za 8000 czy 11000 PLN są drogie, to zawsze dużo pieniędzy. Więc wybierając należy dokładnie rozważyć wszelkie za i przeciw, bo zakładam, że decydujemy się na zakup na długie lata, by nie przejmować się nowszymi modelami i bajerami w nich zawieranych, a przede wszystkim, by w puszce, na którą się wykosztowaliśmy nic nas nie ograniczało, nie wkurzało. I nie mam tu na myśli rozważań o przewadze Wielkanocy nad Bożym Narodzeniem, tylko i wyłącznie zastanawiam się JAK PRZEJŚĆ PEŁNĄ KLATKĘ. Nie mam 5D, nie mam 5D mk II, więc nie podniecam się kolejnym bajerem w nowszej odsłonie, ale staram się racjonalnie wybrać. I w drodze wyrabianej opinii wychodzi mi 5D mk III. Koledzy z 5D i 5D mk II - nie czujcie się obrażeni, bo porównujemy to co wybrać, a nie wieszamy psy. A swoją drogą - co Wy robicie w tym wątku?
Bo ja szukam odpowiedzi, ale przecież Was to nie dotyczy...
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów