Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Z przyjemnością, ale myślę że któryś ze ślubniaków mnie wyręczy, gdyż ja pracuje od wschodu do zachodu i jedynie czas mam w weekend, a do tego czasu zasypią Cię samplami innisam tez takie zrobię.
|CANON FF|
Zanim mała wojenka zacznie się na dobre, warto byłoby ustalić czy autor pytania miał na myśli starego Canona f2 czy nowego f2 IS![]()
a to jakaś różnica w optyce?
|CANON FF|
5DmkII; 400Dh; 24-70L; 70-200/2.8L; 135L; 35/2; 85/1.8; 50/1.8II; Ʃ 20/1.8; T 17-50/2.8; SY 8/3.5 fish-eye; T 28-300/3.5-6.3 VC; 580ex II; Metz 58 AF-1; YN565EX ::EOS 5; EOS 500N; S5Pro; Ʃ18-35/1.8; 80-200 2.8D ED; 50/1.8D; SY 85/1.4; Ʃ24-60/2.8; EX1;
Pozdrawiam Szymon
tak dla odświeżenia tematu dla tych co stoją przed decyzją 6D VS 5DMK III (bo nowego MK II chyba nie dostaniemy)
Jak głupio wydać pieniądze na lustrzankę cyfrową | FotoTok
"Odnoszę wrażenie, że ten problem w naszym kraju jest szczególnie widoczny z następujących powodów. Pierwszy z nich to brak podstawowej i rzetelnej edukacji z zakresu fotografii uniemożliwia ocenę czy użytkownikowi jest potrzebne to co sprzęt oferuje."
true, co widać doskonale na naszym/waszym forum
zero wiedzy, zero chęci ale" ja chcem fajnom lustrzankom" co zrobi/zarobi dla mnie fajne foty,zwłaszcza na ślubie
reszta to p******ety
Takie same kryteria można przenieść na dowolny zakup,np:auto(kupujemy wersję premium a nie standard bo ma dodatkowo parę pierdółek i gadgetów nawet nie związanych z bezpieczeństwem jazdy).
Urlop,telewizor czy rozbudowany zestaw audio -zakup tych rzeczy tez jest obciążony ryzykiem,że jest podobny towar ale tańszy.Jest jeszcze coś co się liczy:zadowolenie z korzystania z rzeczy ,która cieszy,spełnia wymagania oraz sprawdza się w użytkowaniu.
Tak samo jak auto,fotel czy laptop.Da się zauważyć ,nie tylko na tym forum,że te 1000 euro to jest bolesna różnica(D6 a 5D3) dla wielu potencjalnych kupców 5D3 w wielu krajach.Cóż ,mnie tez nie stać na Maserati Granturismo ,więc jeżdżę byle czym .
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Mam budzet 15 000 PLN i stwierdziłem, że 6D będzie OK - myślałem zarówno nad 5D Mk2 i Mk3 - bardzo długo się naczytalem różnych testów i sądzę, że 6D do moich celów będzie super![]()