Strona 69 z 82 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 814

Wątek: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Polska

Domyślnie Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Ojej, to Canonierzy rozmawiają ze swoimi aparatami? ^^
    Powiedz jej w takim razie, że jest nowatorska, poprawi jej się

A że goła, mi chodziło, że samo body za 6tyś + te bajery co mi się udało, to byłoby już 8. Za ten ciut lepszy obrazek, ciut lepsze iso, ciut lepszy AF i WiFi jakoś płacić dwa koła uznałem że nie warto, przynajmniej dla moich potrzeb.
    Ostatnio edytowane przez mizantropia ; 10-01-2014 o 11:44

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez mizantropia Zobacz posta
    Aparat robi wspaniałe wrażenie po wzięciu w dłoń, nie wiem czy takie wrażenie towarzyszyłoby mi z 6D
    Takiego wspaniałego wrażenia z 6D byś nie odczuł, ale już przy 5DIII wrażenie byłoby więcej niż wspaniałe, bo uchwyt w stosunku do poprzednika o wiele na plus.

Właśnie sobie siedzę po ciemku, testuję wysokie ISO i jestem w mocnym szoku, nie marzyłem nawet, że różnica w porównaniu do APS-C będzie aż taka.
    Tu w przypadku 6D jest znacznie lepiej, ale jak nie wykorzystujesz, to rzeczywiście dokładanie 3k jest trochę bez sensu.

W pełnej ciemnicy AF działa, więcej mi nie trzeba.
    No tu akurat 5DII orłem nie jest i 6D lepiej sobie radzi a 5DIII wręcz wymiata. W ciemnościach gdzie AF 5DII już odmawiał posługi, 5DIII działa dość szybko na bocznych .

Używałem 5DII przez prawie 4 lata, 6D kilka razy. Aktualnie gdybym miał kupić używkę 5DII za 4500pln dołożyłbym do nowego 6D. Ale to moje zdanie.

Gdzieś ktoś kiedyś słyszał, może nawet widział wersje bez wifi i gps...

Coś już napisał
    Miasto
    Bba/Dub

Moze to smieszne sie wydac, ale wybralem 5DII dlatego, ze ta jak w 5D z ktorego sie przesiadalem sa przyciski menu po lewej stronie wyswietlacza a w 6D ich nie ma.
    To zdecydowalo a nie to jak sprawdza sie AF czy jakosc obrazka funkcjonalnosc i to jak lezy w rece.
    W sumie to canona mam i jest mi z nim dobrze.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Polska

Matsil: Niewykluczam zakupu/dokupienia 5DmkIII w przyszłym roku, zobaczymy co bozia przyniesie i czy na rynku cyfrowego średniego formatu się coś ruszy. Przy 2tyś. przebiegu trudno mówić, że to używka, kupiony w marcu 2013, mogę mieć gwarancje, ale potrzebuje Magic Lantern więc i tak na nic mi ona.
    Wiem, że ten aparat sprzedam za 2-3 lata dużo nie tracąc, a czy 6D będzie sprzedawalny za 3 lata i z przebiegiem 80tyś? Nikt tego nie zagwarantuje

Raflos: !!

Myślę że każdą puszkę z przebiegiem w okolicy 100 tys. będzie trudno dobrze sprzedać. Co z tego że jedne mają gwarancję producenta na 100 tys. a inne na 150 tys., skoro za niewiele więcej można kupić używkę od amatora z przebiegiem 20 tys. Przykładowo takie "stare ale jare" 5D wciąż można kupić z niskim przebiegiem.

A propos tematu:
    Dla mnie najważniejsze jest wysokie używalne ISO i tu stawiam na 6D. Myślę że w tym przypadku najbardziej opłacalne będzie dołożenie tych 1500zł i zrezygnowanie z zakupu 5DII.

Coś już napisał
    Miasto
    Sulejówek

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    gdybym miał kupić używkę 5DII za 4500pln dołożyłbym do nowego 6D. Ale to moje zdanie.
    Ja przesiadałem się z 50D i też stwierdziłem, że wolę dołożyć do nowego 6d niż do ewentualnej naprawy używanego 5DII. Opisywane problemy w wątku 5d-mark-ii-brak-reakcji odstraszyły mnie trochę od zakupu używanej puszki w tej cenie.
    6D || 5D || EF 17-40mm f/4 L || EF 35mm f/1.4 || EF 50mm f/1.4 || EF 85 mm f/1.8 || EF 135 mm f/2.0 || SPEEDLITE 580 EX II

Coś już napisał Awatar Fabik
    Miasto
    Łomża

Miałem, - przepraszam nadal mam 5d i nigdy nie narzekałem na AF w 5 mkI jeśli coś nie wyszło to była raczej moja wina. Teraz podstawowym body jest 6d i nie chodzi tu tylko o AF ale szumy na 5000 nie wymagają żadnej ingerencji, automatyczny WB radzi sobie świetnie a puszka wypluwa naprawdę piękne obrazki. Fotografowałem z kolegą który ma 5dIII,i nie widzę najmniejszej potrzeby dopłacania (zaznaczam do moich potrzeb - fot.ślubna) do mkIII wolę dokupić fajne szkło.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez mysza82 Zobacz posta
    Gdzieś ktoś kiedyś słyszał, może nawet widział wersje bez wifi i gps...
    niestety też szukałem, raczej jest nie osiągalny.
    Canon

Pełne uzależnienie

ja bez gps widzialem, sam taki posiadam

Coś już napisał Awatar halogen
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Przepraszam że sie tak wstrzelę w temat i pewnie odpowiedź juz gdzies tu była przez te 70 stron. Ale powiedzcie mi po co jest wifi w 6d ? Czy ewentualnie umożliwia to zrzucanie zdjęć bezpośrednio z poziomu aparartu na jakiś serwer czy strone czy może z poziomu komputera pobranie zdjęc z aparatu ?

Pytam bo poważnie rozważam zakup 6d zamiast 5d mark III ze względu na cene tak naprawde. Acz kolwiek mam obawy czy 5d nie będzie mimo wszystko robiło zdjęcia lepszej jakości ( czyt. bez ziarna, wieksza szczegółowość obiektów ).

Strona 69 z 82 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów