Niestety potwierdzam. Zdjęcia w szkole u córki. Oświetlenie szkolne, kilka klatek jedna po drugiej ... czasem fiolet, czasem nie ...
Niestety potwierdzam. Zdjęcia w szkole u córki. Oświetlenie szkolne, kilka klatek jedna po drugiej ... czasem fiolet, czasem nie ...
Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX
Ale w tym nie ma nic niezwykłego...
Kiedyś sam odkryłem to przypadkiem z tą ścianą. Byłem przerażony![]()
Aktualnie zastanawiam się również nad zmianą 5DII na 6D lub 5DIII, ale raczej 6D byłby krokiem w tył w paru przypadkach, jak obudowa co na sesjach w terenie jest ważne. Kusi lepszy AF w ciemnościach ale wspomaganie w lampie lub wyzwalaczu AF ratuje sytuację, więc jak ktoś chce poważnie robić foty bez stresu w różnych okolicznościach to moim zdaniem 5DIII, drogi niestety dalej jak nieszczęście ale pewność większa, dwie karty itd
Tutaj znalazłem dość fajnie przedstawione porównanie 5d II Vs 6d:
Porównanie Canon EOS 6D vs. Canon EOS 5D Mark II - 15 powodów dla Canon EOS 6D - VERSUS
Natomiast, pytanie do Was jak wypada 6d do 5d II pod kątem kręcenia video ? kręcił ktoś tym i tym ?
w 6d odziwo mora jest troszkę bardziej widoczna niż w 5dmk2. Atutem w 6d jest wybór kodowania : kodowanie wewnątrz- i międzyklatkowe, co przekłada się na odzysk jakości. Pewnie nie jest to przepaść względem 5dmk2 ale jednak. Nagrywanie 60fps (można robić slowmotion). Szybszy procesor = ekipa z magic lantern już pracuję nad wersją dla 6d, więc pewnie nagrywanie raw to kwestia czasu..
Maciek Dakowicz na fejsie o przyczynie zmiany mkII na 6D: "wanted a better auto focus, high ISO and quiet shutter"
Widocznie czlowiek sie nie zna i nie czytal C-B.